Brođanka plakala pred Plenkovićem: "Pije li vaše dijete vodu iz boce? Prodali ste nas za ruskog špijuna"

Uskrsni vikend stanovnici Slavonskog Broda neće pamtiti po dobrome.

Nakon što je inspekcija jučer, poslije izlijevanja nafte u zapadnom dijelu grada, ustanovila da voda nije za piće, građani su navalili u trgovine. Gotovo 90.000 ljudi je bez pitke vode, ogorčeni su.

Dućani su prazni, svi su pohrlili u trgovine po boce s vodom. Već u 7 ujutro, kako su nam javili čitatelji, voda u svim trgovinama u Slavonskom Brodu bila je rasprodana.

Oko 14 sati u Slavonski Brod stigao je premijer Plenković s trojicom ministara - Krstičevićem, Kujundžićem i Ćorićem. Stigao je i šef SDP-a Davor Bernardić.

Dio ljutitih građana dočekao je premijera Plenkovića. Sa suzama u očima jedna majka ga je upitala: "Pije li vaše dijete u Zagrebu vodu iz boce".

"Ne pije", odgovorio joj je premijer.

"Svi vi koji primate plaću od nas morate za nas i raditi. Dajte nešto napravite, ljudi. Pa ovo nisu istine. Prodali ste nas za jednog ruskog špijuna", rekla mu je zatim kroz suze.

"Dobro, evo sad ćemo", odgovorio joj je premijer.

Plenković je nakon toga s ministrima sudjelovao na sastanku Stožera civilne zaštite.

Ogorčene majke dočekale su premijera i nakon sastanka stožera. 

"Mi devet godina čekamo. Do kada, recite nam datum? Ako do tog datuma ne riješite znamo što trebamo raditi. Plačem svaki dan", kazala mu je jedna majka. "Nas zanimaju rješenja, znamo mi što se događalo", dodala je.

Bili bi vam zahvalni da podrzite nas sajt tako sto cete otvoriti oglase ispod