Dokumentacija demantuje Vučića, jedna ponuda za jelku

Posle četiri meseca, otkad je televizija N1 od gradske uprave zatražila podatke o kupovini novogodišnje jelke od 83.000 evra, sekretarijat koji je sproveo tender nabavke jelke, poslao nam je odgovor i to tek posle žalbe koju smo podneli Povereniku za informacije od javnog značaja.

Iz dokumentacije koju je N1 dobila, a to je zapisnik sa otvaranja ponuda u postupku javne nabavke, jasno se vidi da je jedinu ponudu za nabavku jelke dostavila firma Kip lajt i to po ceni od 8.310.000 dinara bez PDV-a, ili 9.972.000 dinara sa PDV-om.

Ova dokumentacija demantuje predsednika Aleksandra Vučića koji je u decembru prošle godine pokazao dokumentaciju koja navodno dokazuje da su, uz ponudu Kip lajta, svoje ponude dostavile još tri kompanije iz Estonije, Austrije i Poljske.

"Kristal Masak, eksport menadžer, Adam PDAS. Stiglo je još ponuda, Mag Goržolak Jašinski, Olimpija džajant, Krisman dekorejšn. Imamo još jednu ponudu ovde, gospodin Zalokar, MK iluminejšn handals GMBH", rekao je tada Vučić.

U istom gostovanju, predsednik Srbije rekao je da će jelka, za koju je demantovao da košta 83.000 evra, trajati narednih 10 godina.

Međutim, iz dokumentacije koju nam je poslao Sekretarijat za vanredne situacije i komunikaciju s građanima, vidi se da je ponuđač naveo da jelka ima garantni rok i to od 12 meseci.

Bili bi vam zahvalni da podrzite nas sajt tako sto cete otvoriti oglase ispod