Jeremić: Vučić je u Njujorku pokušao da unajmi skupu lobističku firmu

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je predsednik Aleksandar Vučić u Njujorku pokušao da unajmi basnoslovno skupu lobističku firmu, koja mu još nije odgovorila da li je spremna da prihvati angažman da ga predstavlja u Americi. Vučić je izjavio da u SAD nije razgovarao ni sa jednom lobističkom firmom.

"Pitam Vučića - o kojoj kompaniji je reč, kolika je cena njihovog potencijalnog angažovanja, i ako prihvate da ga zastupaju - ko će platiti tu uslugu? To je svakako informacija od javnog značaja. Nije sporno da su lobisti nekada vrlo korisni, ali je veoma važno da se zna koliko to košta i ko će to da plati", rekao je Jeremić u emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme".  

Kako je prenela Narodna stranka, Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je da bi javnosti svakako trebalo da budu poznati cena usluga i naziv kompanije, pogotovo ako to bude plaćeno iz državnog budžeta.

"Isto tako, ako će neko drugi platiti njihove usluge, kao što je Vučiću usluge Tonija Blera platio neko drugi, onda ga pitam ko će i zbog čega platiti te basnoslovne troškove? Da li će se uskoro dogoditi neka nova privatizacija ili koncesija, ili će biti predat neki novi ekonomski resurs ove države, zato što je neko drugi prihvatio da plati lobiranje za Vučića", upitao je Jeremić.  

On je istakao da je dobro što je javnost obavestio o Vučićevoj poseti Njujorku i sastancima koje je tamo održao, jer je predsednik Srbije sada pod većim pritiskom da svoje naredne korake saopštava na transparentniji način. 

Bili bi vam zahvalni da podrzite nas sajt tako sto cete otvoriti oglase ispod