Mediji: Tači naredio da Đurića vode s lisicama po Prištini

Predsednik Kosova Hašim Tači naredio je da se posle hapšenja u Mitrovici direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić dovede u Prištinu i da ga vuku ulicama Prištine kako bi ga ponizili, piše portal gazetaexpress.com, pozivajući se na domaće i međunarodne izvore.

Kako navodi ova medij, Tači je prethodno u svoj kabinet pozvao prvog zamenika premijera Bedžeta Pacolija, ministra unutrašnjih poslova Fljamura Sefu i direktora Policije Kosova Špenda Mađunija i tu im dao instrukcije kako da postupe na severu Kosova, gde su poslate elitne jedinice policije.

Izvor koji je bio na sastanku rekao je za gazetaexpress.com da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić telefonom pozvao Tačija i zapretio da će, kako su naveli, "dovesti vojsku do granice sa Kosovom", prenosi Beta.

Posle tog razgovora Tači je naredio policiji da dovede Đurića do Prištine i da ga ponize tako što će ga voditi kao kriminalca, sa lisicama na rukama i sagnute glave.

Međunarodni zvaničnici su za taj portal kazali da postoji strah da je taj događaj scenario podele Kosova.

"Stvaranje novih okolnosti, početak nemira na severu bi doveo do stvaranje nove situacije, posle koje bi Srbija išla napred sa idejom podele Kosova", kazao je jedan zapadni diplomata.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je ostao van događaja, navodi portal gazetaexpress.com.

Bili bi vam zahvalni da podrzite nas sajt tako sto cete otvoriti oglase ispod