Ovo je vrlo ozbiljna Bandićeva afera: građani bezveze odvajaju smeće, sve završi u istom kamionu

Smeće je jedan od najvećih problema Grada Zagreba s kojim se gradska uprava godinama baš i ne zna nositi. Danas je posve plastično dokazano kako naprosto ne postoje uvjeti za zbrinjavanje odvojenog otpada iako je to od veljače obligatorno. Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek je na svom Facebook profilu objavio jedan od najluđih prizora koje smo vidjeli u posljednje vrijeme.

Na videu, snimljenom, kako piše Petek, u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu, vidi se kako komunalni radnici smeće koje su građani odvojili u posebne, odvojene spremnike, bacaju u isti kamion.

64 MILIJUNA KUNA ZA NABAVKU 376.000 SPREMNIKA

“Evo kako funkcionira sustav odvojenog prikupljanja sortiranog otpada iz podzemnih spremnika u Zagrebu. Brižni građani razdvajaju otpad, odlažu u postavljene spremnike, a oni sve odvoze kao da je to smeće, iz žute ili plave kante, u istom kamionu. A možda ga voze i na isto mjesto, smetlište Jakuševec?”, napisao je Petek, inače član stranke Naprijed Hrvatska.

Inače, Zagreb će potrošiti 64 milijuna kuna za nabavku 376.000 spremika, koji bi se na ulicama trebali naći ovog proljeća.

Bili bi vam zahvalni da podrzite nas sajt tako sto cete otvoriti oglase ispod