Radnici i borci protestovali u Nišu, šalju majicu i poruku: Vučić pljuje po majkama i očevima koji su izgubili decu

Ispred Gradske kuće u Nišu, u kojoj je sedište gradonačelnika, protestovali su radnici bivših društvenih preduzeća kojima država duguje za zaostale zarade, kao i članovi udruženja Gvozdeni puk, koji, takođe od države, sudskim sporovima pokušavaju da naplate ratne dnevnice.

Predstavnik ratnih rezervista Dejan Milošević istakao je da je zajednički zahtev svih učesnika u protestu isplata zaostalih plata, isplata ratnih dnevnica učesnicima rata 1999. godine, podrška Policijskom i Vojnom sindikatu Srbije u rešavanju nagomilanih problema u vojsci i policiji, i borba protiv korupcije i kriminala u Nišu.

On je kazao da samo u Nišu živi 17.000 ratnih rezervista, učesnika rata 1999. goodine, dok ih je u celoj Srbiji blizu 200.000. 

Protest, na kome su izneti zahtevi da država postupi po sudskim presudama i počne sa isplatom zaostalih plata, podržali su i Vojni i Policijski sindikat.

Dejan Milošević, predstavnik Gvozdenog puka, pokazao je majcu sa simbolom tog udruženja, koju sa protesta šalje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. "I kada bude sledeći put pljuvao po radnicima i borcima treba da zna da pljuje po ovom grbu i majkama i očevima koji su izgubli decu u ratovima", rekao je Milošević.

"Mi smo krajnje ljudski odustali od tuženja države pre šest godina i računali smo da će doći do konačnog rešenja, ali sad su nam leđa okrenuli svi i uzeli smo sami da rešavamo ovaj problem", kazao je predstavnik radnika Žarko Đorđević.

"Naš jedini zahtev je isplata zaostalih zarada. Situacija je 'čista', radi se o platama koje smo zaradili i za koje imamo izvršne sudske presude. Za isplatu zaradjenih plata nije potreban nikakakav novi zakon, nikakv 'leks specijalis", kazao je Đorđević.

On je podsetio da su radnici, prilikom boravka Vlade Srbije u Nišu, u jesen 2016. godine dobili obećanje da će im plata biti isplaćena do kraja te godine.

Bili bi vam zahvalni da podrzite nas sajt tako sto cete otvoriti oglase ispod