Kako je ravnateljica škole u Daruvaru, satima prije kraja istrage, krivo optužila svog učenika da je u nesreći ubio dijete

Gotovo svi mediji su izvještavali o tragediji koja se 22. 5. dogodila u Daruvaru; 9-godišnji dječak poginuo je na biciklu, u sudaru s autom koji je vozio jedan maturant. I taj mladi, 19-godišnji vozač auta, usput, teško je ozlijeđen u nesreći.

Problem je, čini nam se, što se cijeli dan izvještavalo uz naslove u stilu: “maturant pokosio dječaka”, “naletio na biciklista”, “usmrtio dijete”; u većini dnevnika, prilozi su emitirani u bloku izvještaja s norijade i tako dalje. Policijsko izvješće, međutim, pokazalo je kako maturant u autu uopće nije bio kriv, odnosno kako se nesreća nikako ne može staviti u kontekst divljanja u povodu zadnjeg dana škole. Prema službenoj verziji, siroto dijete na biciklu nije se zaustavilo na raskršću.

POLICIJSKI IZVJEŠTAJ DEMANTIRAO JE ISTUP RAVNATELJICE

Konfuziju je, što je čini nam se još problematičnije, uzrokovala ravnateljica daruvarske Tehničke škole Sanja Klubička, koja je na službenoj Facebook stranici škole satima prije kraja istrage objavila kako je “njezin učenik izazvao prometnu nezgodu sa smrtnim ishodom”.

Tu stravičnu nesreću, međutim, uopće nije izazvao njezin učenik. Prema policijskom izvještaju koje je stiglo u utorak poslijepodne, maturant koji je upravljao automobilom nije odgovoran za tragediju. Policija je ustvrdila kako je dijete vozilo bicikl makadamskom cestom. Kad je došao do asfaltiranog raskrižja nije se zaustavio pa je prednjim dijelom bicikla udario u desna bočna vrata Forda. “Nakon udara, odbačen je u desnu bankinu, a auto je sletio u lijevi putni jarak i prednjim dijelom udarilo u drveni stup električne mreže”, stoji u priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske.

Bili bi vam zahvalni da podrzite nas sajt tako sto cete otvoriti oglase ispod