Majka iz Splita: "Grešku uhljeba moram platiti 5000 kuna, plus kamate"

Jedna majka je na Facebooku objavila status u kojem poziva druga majke koje su u sličnoj situaciji da joj se jave kako bi zajedno tužili Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zbog pogreške u obračunu.

Naime, Ana Filipović je prije dvije godine zbog komplikacija u trudnoći bila na bolovanju. Netko iz HZZO-a pogrešno je obračunao iznos njezine plaće na bolovanju te je ispalo da joj je dio novca preplaćen. Sad mora u roku od osam dana vratiti 5000 kuna plus kamate, koje će vjerojatno iznositi oko 2000 kuna. Ako to ne učini, prijete joj ovrhom.

"Dosta je bilo!"

Ana je na Facebooku napisala kako vjeruje da njezin slučaj nije jedini i moli sve žene u sličnoj situaciji da joj se jave. Njezin status prenosimo u cijelosti:

"Dakle, u sandučiću me dočekalo ljubavno pismo. Tužba od HZZO-a da su mi greškom pretplatili bolovanje vezano za komplikacije u trudnoći iz 2016. godine. Sad me sudskim putem traže da im vratim iznos od 5000 kuna plus kamate od tada (koje su još cca 2000 kn) zbog toga što su oni to greškom krivo izračunali, sve u roku od 8 dana pod prijetnjom ovrhe".

"Vjerujem da nisam izolirani slučaj"

"Dakle... Ups, uhljeb koji radi na našem obračunu nije dobro obračunao nešto prije dvije godine pa nam sad trebaš dati 5000 kuna plus kamatu na našu grešku. Ma milina.

Vjerujem da ovo nije izolirani slučaj i molim sve žene, majke, jadnice u ovoj državi koje HZZO također tuži zbog svoje greške da mi se jave u inbox jer sam spremna i izaći s time u javnost i tužit se s njima do kraja života ako treba, jer ovo je postalo stvar principa.

Slušam na TV-u mazanje očiju javnosti o demografskoj politici na kojoj se "aktivno radi" dok je stvarnost nešto sasvim drugo. Dosta je bilo!" napisala je Filipović na Facebooku.

Bili bi vam zahvalni da podrzite nas sajt tako sto cete otvoriti oglase ispod