Siniša Mali novi ministar finansija; Opozicija - Siniša Mali je čovek afera i spornih privatizacija

Posle dva dana rasprave u Skupštini Srbije, poslanici su izabrali Sinišu Malog za novog ministra finansija u Vladi Srbije. Za izbor Malog glasala su 154 poslanika, protiv je bilo 30 poslanika, uzdržanih nije bilo.

Glasanje je obavljeno javno, prozivkom. Mali je pred poslanicima položio zakletvu, čime mu je počeo mandat.

"Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije", piše u tekstu zakletve koju je Mali pročitao u Skupštini Srbije.

Izboru Malog prisustvovali su članovi Vlade Srbije. Premijerka Ana Brnabić je rekla i da očekuje da Mali pomogne timu njene vlade tako da postigne mnogo više od toga, kako bi građani svakog dana živeli još bolje. Rekla je i da se trudila da njegove uspehe predstavi brojkama, ekonomskim pokazateljima, projektima, što opozicija nije mogla da prihvati.

Opozicija je tokom rasprave negodovala zbog predloga da Mali bude ministar, navodeći brojne afere u kojima se pominje - sporne privatizacije, slučaj Savamala, plagirani doktorat, 24 stana u Bugarskoj, posedovanje of šor kompanija, novogodišnja jelka od 83.000 evra...

Raspravu u Skupštini Srbije o izboru Siniše Malog za ministra finansija obeležila je polemika poslanice Demokratske stranke Aleksandre Jerkov i premijerke o tome ko ima koliko političku moć i ko je "politički licemer".

Izborom Siniše Malog za ministra finansija završeno je prolećno zasedanje Skupštine Srbije. Sledeće redovno zasednje parlamenta je jesenje, koje počinje prvog radnog dana u oktobru.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod