Dragan Janjić, glavni urednik agencije Beta: A kao lažnu vest ne pominju "smrt bebe" zbog blokada

Glavni i odgovorni urednik agencije Beta Dragan Janjić, komentarišući lažne vesti i akcenat koji su na njih stavili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na konferenciji, kaže da postoji istraga o sistemu "fake news", ali da je ona baždarena prema političkoj potrebi, pa niko ne pominje laž o bebi koja je umrla zbog blokada.

Imali smo jednu lažnu vest, a to je da je zatrovana voda, kaže Janjić. On navodi i da je na mrežama bilo mnogo ljudi koji su protiv toga, da su pronađeni oni koji su je proširili vrlo brzo i da je to jako dobro.

"Ali smo imali i drugu lažnu vest da je za vreme blokade neka beba umrla, zato što nije mogla da prođe Hitna pomoć. Niko nije hteo time da se pozabavi, a kamoli da pronađe i uhapsi onoga ko je dao tu vest. (Objavljeno je u tabloidu Informer) Niko od nadležnih organa se nije bavio tom lažnom vešću, a bavili su se lažnom vešću o vodi. Hoću da kažem - postoji sistem lažnih vesti i postoji istraga o sistemu lažnih vesti, ali je ona baždarena prema političkoj potrebi, nije baždarena prema činjenicama", naveo je.

Bilo je i drugih lažnih vesti koje nisu istražene, istakao je gost N1.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu