Mamić dan prije presude pobjegao u Hercegovinu

Zdravko Mamić napustio je zemlju. Nalazi se u Bosni i Hercegovini, u Međugorju.

Ako ga se danas u Osijeku proglasi krivim, mogao bi dobiti do 15 godina zatvora. Osude li ga na više od pet godina, Mamić bi odmah nakon presude trebao u zatvor. No, to se, kako se čini, neće dogoditi.

Mamića u BiH u slučaju osuđujuće presude mogu privesti na obavijesni razgovor i zadržati kratko vrijeme, ali ga neće izručiti Hrvatskoj. On bi bio uhićen ukoliko bi pokušao prijeći granični prijelaz.

Neće doći na izricanje presude

Mamića neće biti na sutrašnjem izricanju presude u Osijeku, gdje mu se posljednjih mjeseci sudilo za izvlačenje iz Dinama 116 milijuna kuna i 12,2 milijuna kuna neobračunatog poreza.

"Neću doći u Osijek", rekao je Mamić.

"Otišao sam pronaći mir. Mogu se vratiti kad želim", rekao je.

"Idem se pomoliti Gospi"

"Penjem se na brdo ukazanja. Idem se pomoliti Gospi. Znaju ljudi da sam ovdje. Zašto bih se stidio, idem tamo gdje ću naći svoj mir. Ne treba mi nemir. Bilo bi potpuno normalno da zastane suđenje i da se provede istraga, da se isti čas prekine suđenje do okončanja izvida", rekao je Mamić za portal Index.

Kazao nam je da će biti u Međugorju. Tamo je, kako nam je kazao, sam. S njim nisu ni brat ni obitelj. Brat Zoran, koji je također optuženik u procesu, jučer popodne bio je u Zagrebu.

Poslao je na kraju poruku. Rekao je da mu je najvažniji mir i da bi odlazak u Osijek kod njega izazvao negativnu energiju te da ne želi da mu išta uništi mir. 

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod, na vrhu i sa strane