Martinu Dalić plaćat ćemo još godinu dana, dobit će 166.000 kuna

Martina Dalić, bivša potpredsjednica vlade i ministrica gospodarstva, odlučila je dva tjedna nakon ostavke iskoristiti svoje zakonsko pravo i uzeti još šest mjeseci punu plaću, a sljedećih šest pola plaće koju je imala dok je obnašala navedene funkcije.

"Gospođa Martina Dalić podnijela je zahtjev za ostvarivanje naknade koji je riješen sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika" potvrđeno je iz vlade.

Dalić će tako sljedećih šest mjeseci na račun sjedati plaća od 18.470 kuna, a potom sljedećih šest mjeseci iznos od 9200 kuna. Ukupno će na račun tako, ako u međuvremenu ne pronađe novi posao, primiti više od 166.000 kuna. Na tu plaću vlada plaća i poreze i doprinose pa mjesečni iznos bruto plaće čini trošak od 31.246 kuna. Ako iskoristi svoje puno pravo ukupno će državni proračun koštati više od 281.000 kuna.

Podsjetimo, Martina Dalić podnijela je prije dva tjedna ostavku nakon što je Index objavio mailove koje je razmjenjivala s tvorcima Lexa, koji su kasnije i bogato nagrađeni. Iz dokumentacije i mailova koje je objavio Index jasno proizlazi kako su Andrej Plenković i Martina Dalić ne samo namjerno obmanjivali hrvatsku javnost govoreći neistine o stanju u Agrokoru, nego su i kao premijer i potpredsjednica vlade iskoristili svoje položaje kako bi posebna skupina, birana od strane Dalić, mogla zaraditi na poslovima u Agrokoru nakon 10. travnja. 

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod, na vrhu i sa strane