Ovo je HDZ-ovac koji je zabranio jednodnevne kupače u Crikvenici

Crikvenica je zabranila autobusima koji dovode jednodnevne izletnike da uđu u grad bez kupljene vinjete koja stoji čak 50.000 kuna. Autobusni prijevoznici i turističke agencije stoga su odlučili da više neće organizirati jednodnevne izlete u taj grad. Umjesto toga odlazit će na druge destinacije poput Krka, Opatije i Novog Vinodolskog. Glasnogovornica grada Crikvenice Tena Peričić objasnila je da su morali donijeti takvu odluku jer im se vikendom stvarala prevelika gužva u gradu.

U agencijama tvrde da je to udarac na siromašniji sloj građana poput umirovljenika i studenata koji su odlazili na izlete već po cijeni od 80 kuna naviše.

Crikvenica je, kako nam je rekla Peričić, "već dulje razmišljala o uvođenju reda".

A tko je na vlasti u tom gradu? Odgovor je - HDZ-ovac Damir Rukavina, koji je gradonačelnik Crikvenice od 2009. godine.

Rukavina je na posljednjim lokalnim izborima, kao kandidat HDZ-a, HSP-a AS, HSS-a i HSLS-a opet pobijedio, a na čelu grada Crikvenice je od 2009. godine.

Spomenimo i kako je Rukavina u srpnju prošle godine nepravomoćno osuđen na Županijskom sudu u Rijeci na pet mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana zbog zloporabe obavljanja dužnosti. Rukavina je oslobođen za drugo kazneno djelo iz optužnice kojom ga se teretilo za pokušaj utjecaja na svjedoka.

Uskok je protiv HDZ-ova gradonačelnika Rukavine u prosincu 2012. podigao optužnicu kojom ga tereti za kazneno djelo zloporabe obavljanja dužnosti državne vlasti zbog pogodovanja u postupku javne nabave.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu