Protest zbog cene goriva: Vozači zaustavili automobile

Vozači u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Pančevu, Šapcu, Novom Pazaru i još nekoliko gradova zaustavili su u petak oko 17 časova vozila u znak protesta zbog visokih cena goriva. Blokada u Beogradu i u još nekoliko gradova trajala je oko sat vremena. Na pojedinim mestima saobraćaj je bio zaustavljen do 19h, dakle gotovo dva sata.

Sa društvenih mreža poruka da je moguća i radikalizacija.

Nakon protesta oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović: "Danas smo nažalost imali priliku da vidimo kako jedan broj veoma neodgovornih ljudi pokušava da u potpunosti parališe i zaustavi saobraćaj u pojedinim gradovima naše zemlje. Imali smo priliku da vidimo da samo dva ili tri vozila blokiraju i po čitave kolone i ugrožavaju prava drugih građana".

Protest je održan i u Zrenjaninu, Inđiji, Šapcu, u Požarevcu ka rampi, u Prokuplju, Vranju, Leskovcu, Somboru, Kraljevu, Čačku... 

Organizatori protesta su naveli da je cena goriva u Srbiji od početka godina porasla za skoro devet dinara po litru, a dizela za više od 11 dinara i da je on medju najskupljim u regionu, iako su plate u našoj zemlji daleko od evropskog proseka.

Nakon poslednjeg poskupljenja, benzin od 95 oktana košta 152,02 dinara po litru, evrodizel 161,71, dok su skuplje kategorije goriva dostigle cenu od 167 dinara.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod, na vrhu i sa strane