Sanader kao VIP gost u Rusiji: Platili ste - gledajte

Ivo Sanader, okružen fanovima, sjedi u Kalinjingradu s VIP akreditacijom oko vrata i čeka početak utakmice hrvatske reprezentacije.

Bivši hrvatski premijer, bivši šef HDZ-a i aktualni optuženik u ogromnim korupcijskim aferama na glavi nosi kapu s prepoznatljivim kvadratićima i natpisom Hrvatska, a grle ga navijači odjeveni u isti uzorak. Tko mu je dao VIP propusnicu još se ne zna jer Hrvatski nogometni savez ne želi reći kome je sve osigurao karte za prvenstvo.

Sanaderu su se već nekoliko puta odgađala suđenja zbog zdravstvenog stanja, a nekad moćni političar tvrdi kako je iscrpljen optužbama. Međutim, danas ovaj "iscrpljeni" starac, koji posljednjih sedam godina šeta između ćelija i sudnica, nasmiješeno pozira iz Rusije, zavaljen u stolac pred natrpanim stolom, s VIP akreditacijom oko vrata.

"Very Important Person"

Tko je čovjeku optuženom i još uvijek neosuđenom za najveći kriminal u novijoj hrvatskoj povijesti platio put u Rusiju? Tko mu je objesio plastificirani natpis koji ukazuje da se radi o "vrlo važnoj osobi"? Tko mu je dopustio da čeka početak utakmice s "kockastom" kapom dok mu se opet sudi za ratno profiterstvo?

Mi smo mu dopustili, mi smo mu platili i mi smo ga učinili vrlo važnom osobom.

Dugogodišnje mutno poslovanje, krađa i životarenje s one strane zakona učinilo je Ivu Sanadera izuzetno bogatim čovjekom i to na račun poreznih obveznika - hrvatskih građana.

Međutim, njegova kriminalna povijest očito ne smeta nekim Hrvatima. Zašto bi se inače oduševljeno fotografirali s njim u Kalinjingradu?

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu