Srbi blokirali ceste zbog cijena goriva, hoće li i Hrvati?

Vozači u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pančevu, Šapcu i još nekoliko srpskih gradova zaustavili su jučer oko 17 sati vozila u znak prosvjeda zbog visokih cijena goriva, sukladno najavama ovoga tjedna. U Beogradu je došlo do velikih gužvi na gotovo svim gradskim prometnicama.

"Pančevački most, Brankov most, Gazela, Kralja Milana, Kneza Miloša, Bulevar kralja Aleksandra, Takovska... Ma sve je danas u kaosu, kako one ulice u kojima su svakog dana gužve, tako i ostale...", rekli su iz Beogradskog taksija za Telegraf.

Prosvjed u Hrvatskoj najavljen za idući petak

I u Hrvatskoj se sprema sličan prosvjed. Facebook grupa "Stop rastu cijena goriva", koja već broji preko 20.000 članova, poziva građane da u petak, 15. lipnja, zaustave vozila na cestama u znak protesta.

"Podržimo akciju za smanjenje trošarina na gorivo i spuštanje cijena ispod devet kuna. #ugasimotor", stoji u pozivu koji se dijeli društvenim mrežama.

"Naša inicijativa je da 15. lipnja od 17 do 17:10 sati imamo spontano okupljanje građana i da ugasimo automobile na većim prometnicama u gradu kako bismo vladi ukazali na prekomjerne tražbine i namete za gorivo”, kaže pokretač inicijative "Stop rastu cijena goriva" Vedran Franc.

"Odlučili smo se za 17 sati kao početak gradskog 'rush houra' i mislim da bi se tu stvarno moglo vidjeti koliko znači kada se prometnice zaustave na deset minuta. Ovo je samo opomena i način da pokažemo da se može nešto napraviti", kažu iz inicijative.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod, na vrhu i sa strane