Stanovi, dvije šume, brod, Bentley... Evo što bi sve Mamiću moglo biti oduzeto

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran Mamić i poreznik Milan Pernar temeljem nepravomoćne presude osječkog Županijskog suda morat će vratiti državi oko 80 milijuna kuna, koliko su si pribavili imovinske koristi.

Budući da je prema mišljenju tužiteljstva kaznenim djelima Zdravku Mamiću pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od 52,03 milijuna kuna, sud je naredio oduzimanje te koristi u tom iznosu od Zdravka Mamića, ali i njegove supruge i kćeri.

Osim novca, na popisu imovine koju će u slučaju pravomoćnosti presude oduzeti država, su stanovi i garaže te još neke nekretnine poput dviju šuma, broda te automobila Bentley i Audi.

Iako je tužiteljstvo smatralo da je Zoranu Mamiću pribavljena korist u iznosu od 38,1 milijun kuna, sud je zaključio kako nije nepobitno dokazana tvrdnja tužiteljstva o šteti za državni proračun te naredio oduzimanje protupravne imovinske koristi u iznosu od 25,8 milijuna kuna.

Sud smatra da je i prvookrivljeni Milan Pernar također ostvario protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od dva milijuna kuna, pa kuća u vlasništvu njegove bivše supruge Tajane Pernar i automobil VW EOS, kao dio protupravne imovinske koristi, postaju vlasništvo RH.

Svu protupravnu imovinsku korist okrivljenici su dužni predati u vlasništvo u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude, a sve okrivljenike sud je obvezao na plaćanje troškova postupka u paušalnom iznosu od 10 tisuća kuna, dok će se o preostalim troškovima odlučiti naknadno.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod, na vrhu i sa strane