Zdravku Mamiću 6 i pol godina zatvora

Zdravko Mamić presudu je dočekao u Međugorju. On i ostali proglašeni su krivima.  Osim što je nepravomoćno osuđen na 6 i pol godina zatvora, Mamić mora vratiti 52 millijuna kuna

Zoran Mamić nepravomoćno je osuđen na 4 godine i 11 mjeseci, Milan Pernar na  četiri godine i dva mjeseca, a Damir Vrbanović na tri godine.

"Obrazloženje presude čini me bijesnim", rekao je Mamić nakon presude Županijskog suda u Osijeku.

"U obrazloženju presude nije rečeno ništa važno za ovaj proces. Moje mišljenje da ova presuda nije pravična, nezakonita je. Jutros sam zatražio da se preotvori rasprava jer smo s jučerašnjim priopćenjem DORH-a koji je naložio izvide o mogućim nedozvoljenim djelovanjima na sud. U takvoj situaciji dok traju izvidi, izricanje odluke je nezakonito", rekao je Veljko Miljević, odvjetnik Zdravka Mamića.

Prema presudi koju je pročitao predsjednik sudskog vijeća Darko Krušlin, Zdravko Mamić osuđen je po svim točkama optužnice, Milan Pernar i Zoran Mamić oslobođeni su prve točke optužnice, ali su proglašeni krivima za umanjivanje Mamićevih poreznih obveza  i primanje mita, a Zoran i za davanje mita. Zdravko i Zoran Mamić te Vrbanović krivi su po trećoj točki optužnice, odnosno za podjelu transfera za Dejana Lovrena, a Zdravko Mamić i za podjelu transfera za Luku Modrića.

Ukupno zatvora:

Zdravko Mamić - 6 godina i šest mjeseci
Zoran Mamić - 4 godine i 11 mjeseci
Milan Pernar 4 godine i 2 mjeseca 
Damir Vrbanović - 3 godine

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod, na vrhu i sa strane