Zoran Kesić: Napetosti, oštre izjave - kao ratovi klovnova

Autor i voditelj emisije 24 minuta Zoran Kesić rekao je u Novom danu da je narodu potrebna nova opozicija i da je aktuelna izgubila pravo da se žali, a da će glavna osobina novog gradonačelnika biti poslušnost. Govoreći o neprestanom zaoštravanju napetosti u regionu oštrim izjavama zvaničnika, on je rekao da to izgleda kao "rat klovnova".

Govoreći o novim odlascima funkcionera iz Pokreta slobodnih građana i podelama među opozicionim strankama, Kesić je rekao da je opozicija izgubila kredibilitet da kritikuje vlast.

"Toliko mi je dosadna opozicija, nemaju nikakvog prava da zale. Dosadili su i bogu i narodu, ovom narodu treba nova opozicija, neukaljanog obraza i vitkog tela", kazao je on.

Upitan kome daje najveće šanse da bude gradonačenik, Kesić je rekao da je to svejedno, i da bi bilo bolje da to bude Irena Vujović nego Goran Vesić.

"Kao na lokalu, što je gori to je bolji, to su neki lokalni šerifi, glavna osobina jeste da su poslušni, a nema veze ako si idiot. Po toj logici, ako je svejedno, stavite onda makar Irenu Vojović, lepa žena, ima usta, nesmeje se, a šta sa Vesićem?", dodao je.

"Vulin baca kosku, ali zna se čija je to koska"

Komentarišući poslednje izjave ministra odbrane Aleksandra Vulina, Kesić je rekao da Vulin nema lični stav, već uvek mora da se konsultuje sa predsednikom.

"Nikad od to ne kaže tek tako, kad on baci neku kosku, to nije bacio on već se zna ko je bacio tu kosku", kaže Kesić.

Posledice Vulinovih nastupa, dodaje, postale su jako dosadne.

"To zaoštravanje odnosa sa Hrvatskom, što ne radi sam on, već i slični takvi, kao i Plenković... to je kao rat klovnova! A onda se to tretira kao međunacionale tenzije - to su tenzije između Plenkovića i Vulina, a tretiraju se kao tenzije između naroda. To je sve za unutrašnju upotrebu, da se pokaže kako su oni čvrsta ruka i ne daju na svoje interese, a onda kad se dovedu do tolike tenzije da sa tabloida curka krv sa reči rat, onda se stane na loptu, i kaže – eto, pamentiji smo od komsija", navodi Kesić.

Izjave pojedinaca iz vlade koje su u suprotnosti sa politikom vlade, zapravo su "vin vin" situacija.

Imaš ovog koji je kao zver, i ovog što kaže - ne ne ne, a kad se ugase kamere u stvari kaže - bravo bravo, potapše ga po ramenu, baci mu keksić", ocenjuje Kesić.

Govoreći o rešavanju pitanja Kosova, on je ocenio da je svim stranama jedino bitan ostanak u fotelji, na vlasti.

"Svi političari, i na srpskoj i kosovskoj strani su srasli sa foteljama, ali jednom će morati da se preseče. Narod da se pita odnos bi bio normalizovan, ali pod norlmalizacijom odnosa se odnosi i priznavanje Kosova, i sad se priprema teren, ali to nije blago pripremanje terena, već masovno mašinama... puni nam se glava da to nije jučerasnji problem, već odavno, od 1389, još od cara Lazara, žuti Laza je predao to, nismo mi to predali, od ameba je problem, šta da radimo borimo se protiv stranih sila… Ok nije vas problem, ali nemojte nas vise zamajavati.. ok, ali ajde da vidimo, šta je plan, nigde se ne vidi nikakav plan", rekao je Kesić.

Škola je kriva za slike Miše Vacića

Povodom pojavljivanja Miše Vacića u jednoj osnovnoj školi i objavljivanja njegovih fotografija na stranici te škole, on je rekao da ne očekuje da će Ministarstvo prosvete reagovati na to.

"Direktorka je rekla da ga nije prepoznala, zašto, jer je on kao neko dete, on se tu infiltrirao, obukli su ga kao dete i gurnuli ga da ide tamo u tu školu, zato ga nije prepoznala. On i jeste kao neko dete, živi u svetu mašte", kaže Kesić.

On je dodao da nekim "likovima", poput Vacića, ništa ne može da se desi jer su zaštićeni poput belih medveda, i da ne očekuje reakciju ministarstva jer su oni potrebni vlasti.

"Kad on uđe u školu, uđe prvo aroma Miše Vacića, a on nosi ideju retrogradnih ideja, fašizma, deničarstva.. ali i da nosi ideje levičara ili bilo koje ideje - šta ćeš ti tamo, šta ćeš u školi?, upitao je Kesić.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod