Hamed Bangoura napao Plenkovića: "Hrvatskoj će biti bolje bez vas"

Bivši televizijski voditelj Hamed Bangoura poznat je po svojim statusima na društvenim mrežama u kojima proziva vlast.

Osnivač političke platforme Alternativa 101 se prije nekoliko dana putem Facebooka obratio premijeru Andreju Plenkoviću i uputio mu niz pitanja vezanih uz siromaštvo Hrvatske. Bangoura tako piše da u Hrvatskoj više od milijun građana živi u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

"Dragi naš premijeru, vidim pohvalili se Vi danas kako je, otkako je ova Vlada na vlasti, prosječna plaća porasla za 710 kuna. Rekoste i da prosječna plaća za svibanj iznosila 6352 kune i da je to na godišnjoj razini za 3,4 posto više nego prošle godine. Spomenuste i da stopa nezaposlenosti sad iznosi 8,8 posto. Na sve to dobacili ste i da je nikad manji broj nezaposlenih od 1990. Lijepo Vi sve to upakiraste i vidim ja da mi živimo u Švicarskoj samo to ne razumijemo. Nego da Vas ja nešto pitam.

"Znate li da više od 500.000 umirovljenika živi s mirovinom manjom od 1.500 kuna?"

Znate li Vi da u Hrvatskoj živi više od milijun građana Hrvatske u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti? Čak 28,5 posto stanovništva ili 1,18 milijuna ljudi u takvoj je opasnosti. Inače to Vam je objavio Eurostat, europski statistički ured, iste one Europe kojoj virimo ispod skuta. Znate li da u teškoj materijalnoj oskudici živi više od 520.000 ljudi? Ta se oskudica mjeri (ne)mogućnošću kućanstva da svaki drugi dan na trpezi ima obrok s mesom o ribi da ne govorim, nemogućnošću da podmiri neočekivani financijski trošak, nemogućnošću da uredno i bez kašnjenja plaća režije, najamnine i rate kredita, da osigura grijanje zimi, da obitelji osigura tjedan dana godišnjeg odmora izvan kuće...

Znate li Vi da imate više od 500.000 umirovljenika s mirovinom manjom od 1.500 kn, 320.000 blokiranih za koje izmišljate usudim se reći kretenska rješenja koja neće promijeniti njihov status. Znate li da oko 200 do 300 tisuća djece u Hrvatskoj živi u siromaštvu, prema različitim procjenama i kriterijima i da je činjenica da svako treće do četvrto dijete u zemlji trpi jer nema mogućnosti za primjeren život? Imao bi puno toga Vam reći nakon današnje izjave, ali nema smisla. Vi svi zajedno ništa ne razumijete, pa imam jednu malu molbu. Izvucite glave iz guzica europskih birokrata i bankarskih i inih lobija.

"Hrvatska mora, može i bolje će uskoro, ali bez vas"

Počnite voditi nacionalnu monetarnu, ekonomsku i gospodarsku politiku prije svega u interesu građana RH dok još možete i prestanite više s ovim glupim objavama dok ste na zadnjim mjestima gotovo svih ljestvica, osim onih po broju odbjeglih stanovnika. I da, ovo gore kad spominjete, ne zaboravite uračunati inflaciju, poskupljenja, nove poreze i ostale genijalne umotvorine iz Vaše radionice. Ako ništa drugo, izađite malo među narod, pa da vidite kako žive i s tih astronomskih 710 kuna više. Hrvatska mora, može i bolje će uskoro, ali bez svih Vas "napudranih" ljepotana", poručio je Bangoura Plenkoviću.

Bangoura je početkom veljače osnovao Alternativu 101, političku platformu "čiji su temelji egzistencija hrvatskih građana, pravosuđe, gospodarske mjere, obrazovanje, kultura, a prije svega kultura dijaloga i međusobnog uvažavanja".

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu