Končar je prije ulaska u Uljanik isplatio milijune kuna Jakovčiću

IDS-ov počasni predsjednik Ivan Jakovčić, bivši istarski župan, a danas hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu je u posljednjih pet godina primio više od 2,2 milijuna kuna od tvrtke u vlasništvu Danka Končara - spornog strateškog partnera gubitaša Uljanika.

Zbog toga teza da IDS može biti objektivan u odnosima s Uljanikovim strateškim partnerom Dankom Končarom naprosto ne stoji, baš kao ni teza da IDS ne može snositi odgovornost u slučaju propasti brodogradilišta u Puli.

Jakovčić je u posjedu velikog zemljišta u Istri u Grožnjanu te spominje velik maslinik od 550 stabala i vinograd. No, znao je i zaboraviti što sve ima u svom posjedu pa ga je primjerice Povjerenstvo za odlučivanje za sukob interesa kaznilo 2015. godine jer nije bio prijavio nekretnine u općini Žbandaj.

Jakovčić se nedavno bio okušao i prodaju bezalkoholnog pića Gineta u suradnji s Ivicom Todorićem, odnosno njegovom Jamnicom. No projekt koji je pokrenut 2012. godine nije izdržao ni dvije godine. Upravo je Jakovčić branio Todorića pa je tako prošle jeseni rekao da se Todorića ne može unaprijed optužiti jer je "stvarao novu vrijednost i nije otpuštao ljude". Spominjao se i u aferi Hypo banke odnosno zemljištem u Istri, no DORH nije nikada otvorio tu aferu na pravi način.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu