Nedavno je u jednom selu blizu Posušja svečano otkriven novi spomenik. U obliku Velike Hrvatske

U malom selu u BiH, Broćancu kod Posušja, prije tri tjedna postavljen je spomenik posvećen poginulima za hrvatsku slobodu. I to ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o spomeniku koji je u obliku jedne od verzija Velike Hrvatske.

Spomenik je inače izrađen po nacrtu fra Marija Knezovića, a napravio ga je kipar Grgo Mikulić.

Otvoren je povodom tradicionalnog okupljanja Širića i Knezovića u Broćancu i nakon svečane svete mise koju je fra Knezović predvodio. Spomenik je na svečanosti i blagoslovljen, a iz općine Posušje su se kasnije pohvalili ovim događajem na svojim službenim stranicama, očito ne vidjevši ništa sporno u svemu.

SVEĆENIK SE FOTOGRAFIRAO S EKIPOM CRNE LEGIJE

Inače, svećenik Knezović, koji je i idejni začetnik spomenika, prošle se godine na malonogometnom turniru u Širokom Brijegu fotografirao s ekipom Crne legije koja je osvojila turnir. Dječaci su nosili crne majice s natpisom Crna legija i ušivenim grbom na kojemu je prvo polje bilo bijele boje.

Nazivom i izgledom očito se aludiralo na istoimenu elitnu ustašku jedinicu iz Drugog svjetskog rata, no svećenik koji evidentno ne vidi problem u tome, sa smješkom se fotografirao s tako odjevenim dječacima.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu