Vučić: Da je Tesla živio u Lici, ustaše bi ga sigurno ubile

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić održao je konferenciju za novinare povodom svog nedavnog istupa u Bačkoj Palanci na obljetnici Oluje, kad je Hrvatsku usporedio s nacističkom Njemačkom.

Komentirajući novo pogoršanje odnosa Hrvatske i Srbije, Vučić je odnekud uspio izvući Nikolu Teslu i ustaše.

Nakon što je pojasnio kako bi ponovio sve što je rekao u Bačkoj Palanci, osvrnuo se na srpske žrtve u Drugom Svjetskom ratu.

"Žao mi je što je netko ljut što sam nešto nazvao pogromom, podsjetio sve da je Nikola Tesla Srbin. Nema podataka da je ikada rekao ono o srpskom rodu i hrvatskoj domovini, to je komunistička izmišljotina. Tesle su strašno stradale od ustaškog režima. Da je Tesla bio u Lici u to vrijeme, sasvim sigurno ne bi preživio, kao što nitko od njegovih nije preživio. Žao mi je što su to činjenice", rekao je Vučić.

Sve bi ponovio

Tri dana nakon uspoređivanja Hrvatske s Hitlerovom Njemačkom, srpski predsjednik je kazao da bi sve ponovio, ali ovaj put da bi rekao i više, pogotovo ako bi mogao vidjeti dan unaprijed, odnosno što se događalo tijekom proslave Oluje u Hrvatskoj 5. kolovoza. Također je kazao da moli sve da ne vrše hajku na Pupovca jer mu on "nije pisao govor".

"Odnosi Hrvatske i Srbije nisu bili naročito topli, ne zbog odluke Srbije, nego zbog permanentnog vođenja politike protiv naše zemlje i našeg naroda. Moja želja za boljim odnosima Hrvatske i Srbije ostaje", rekao je Vučić na press konferenciji.

"Ja neću moliti i kukati zbog hajke i harange protiv mene, neka oni radije pogledaju što su radili. Ja sam govorio na jedan dostojanstven i miran način, ne iznoseći fašističke pozdrave. Što ne bih mogao reći da je bio slučaj u Glini i u nekim drugim hrvatskim mjestima. Imamo molbu za njih. Kad god hoćete dobrodošli ste u Srbiju. Kad ne želite, ne morate. Ja od razgovora s bilo kim ne bježim i nisam kukavica", nastavio je.

"Na ovu organiziranu hajku i harangu odgovaram mirnoćom i osmijehom. Samo molim da se ne vodi haranga protiv Milorada Pupovca jer mi on nije pisao niti sugerirao niti jednu jedinu riječ", stao je u obranu Pupovca.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu