Vučić usporedio Hrvatsku s Hitlerovom Njemačkom

Prije nekoliko dana, uoči obilježavanja 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja kojom je Hrvatska oslobodila zemlju, srpski predsjednik Aleksandar Vučić je u subotu odavajući poštovanje stradalim Srbima na skupu koji je Oluju nazvao pogromom, rekao kako je operacija motivirana mržnjom prema Srbima te da jaka Srbija neće više nikada dopustiti nikakve Oluje. 

Vučić je na tom skupu rekao da "nije nikakva slučajnost što su datumi zločina zbog različitosti zbog vjere i nacije isti, jer su nacisti 4. kolovoza 1944. godine provalili u sigurno skrovište židovske djevojčice Ane Frank i odveli je u logor da umre."

Usporedio Tuđmana s Hitlerom

"I u oba slučaja, jedina krivica i Ane Frank i Srba iz Krajine bila je ne nešto što su napravili, nego nečije uvjerenje da će bez njih neka zemlja, neki ljudi, biti ljepši i bolji. U oba slučaja traženo je i primijenjeno konačno rješenje. U oba slučaja, oni koji su drugačiji, optuženi su za samo svoje postojanje. I nije puka koincidencija to što je Hitler 1919. godine optužio Židove za to što se 'množe' i što je istu tu riječ - 'množili su se' - upotrijebio Tuđman u svom govoru u praznom Kninu, oslobođenom Srba, od vlastitih stanovnika", rekao je Vučić u obraćanju okupljenima.

Kako je rekao, "Hitler je htio svijet bez Židova, a Hrvatska i njena politika je htjela Hrvatsku bez Srba jer su, kako je rečeno, 'razarali hrvatsko nacionalno biće'. Kako, nije objašnjeno, niti je to bilo potrebno. Odvratna emocija, koja pokreće pogrom, istrebljenje, ne traži pojašnjenje. Dovoljno joj je nečije ime i prezime da učini sve ono što je učinila u ime svog imena", rekao je Vučić. 

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu