Darko Milinović izbačen iz HDZ-a

DARKO MILINOVIĆ izbačen je iz HDZ-a jer je "teško povredio stranačke obveze  te se kršnje stranačkih obveza kontinuirano ponavljalo".

Predsjednik Suda časti Davor Miličević nakon jednoipolsatne sjednice izjavio je da je odluka o izbacivanju Milinovića bila jednoglasna. 

"Svi dokazi su nas doveli do toga da smo donijeli tu odluku. Darko Milinović s ovim danom više nije član stranke", rekao je Miličević i na novinarsko pitanje dodao da je Milinović u siječnju dobio opomenu, no da je on nastavio s "nepoštivanjem stranačke discipline". 

Milinović nije bio prisutan na sjednici Vijeća časti, a predstavnici tog tijela rekli su "da nije bilo potrebe za to jer je sve jasno". 

"Djelovao je protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a"

Protiv Milinovića je Predsjedništvo HDZ-a nedavno, uz svega jedan suzdržan i jedan glas protiv, pokrenulo postupak zbog osobito teške povrede članske obaveze.

Dodali su još da je njegovo ponašanje bilo nedemokratsko, no na novinarsko pitanje o tome što je bilo nedemokratsko, nisu odgovorili.

Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza,  te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojasnio je HDZ u priopćenju.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu