Direktor CIP-a: To što se srušilo nije naš projekat

Generalni direktor CIP-a Milutin Ignjatović u intervjuu za N1 kaže da saobraćajni institut nema nikakve veze sa zidom koji se srušio na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri jer je njihovo rešenje čak 11 puta preprojektovano a da niko nije tražio saglasnost i dodaje da je sramota što se sada ljudi iz CIP-a stavljaju na stub srama.

"To što se 10-ak dana prikazuje u medijima, to nije projektovao CIP. Kosina se srušila, zašto se srušila? Ja nemam nikakvu odgovornost. Da je ostao moj projekat, CIP-ov, ja bih bio odgovoran za sve to što se dešava. Ako je trasa 12 km dužine, ima most koji je završen, završena i trasa puta, dakle 99% je dobro, ostalo je kosina, 1%. Tu kosinu je neko preprojektovao, ko je to uradio, ja to ne znam", navodi Ignjatović.

Šta ću ja da se sekiram? Samo me sramota što stavljaju ljude iz CIP-a na stub srama. Napada me neko ko ništa ne zna! U Koridorima Srbije? To su nestručni ljudi. U Putevi Srbije? Nema stručnih ljudi. Koga ja tu da slušam, a bez osnova su napadnuti inženjeri CIP-a i to nije prvi put", ističe on.

Kosine tri godine pod snegom i kišom, a čude se što se pojavilo klizište

"Mi smo radili prugu Beograd - Bar, pa kad god naiđe čovek na neki problem, stopira se gradilište, projekat se preprojektuje i ide dalje, a ne ovo da rade Pera, Mika, Janko, Marko, Azvi? Kakav Azvi? Kako Evropa može bolje da zna ovaj teren od nas u Srbiji? Kako može kosina da se radi bez nadzora? Podsekli su kosine svuda po 3 - 4 km, ostavili tri godine pod snegom i kišom, i posle se čudite kad se pojave klizišta i odroni i cela brda se odvaljuju. Izvođač radova je radio bez nadzora, nadzor organ mora da bude stručan i da ne dozvoli to."

Na pitanje ko bi trebalo da utvrdi šta se desilo zapravo, Ignjatović odgovara da to mora da uradi Inženjerska komora i niko drugi.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu