Elenina majka: Mislila sam šutjeti, ali sad ću sve reći

Majku djevojčice Elene, prvašice s teškoćama u razvoju koju prvog dana u školi nisu prozvali pa je uplakana ostala sama, iz Gradskog ureda za obrazovanje su zapravo okrivili za cijelu situaciju. 

Podsjetimo, djevojčica u ponedjeljak nije dobila svoj razred u školi koja joj je dodijeljena pa je u suzama otišla kući. Njena majka Ana Vujnović napisala je o tome status na Facebooku koji se munjevito proširio tom društvenom mrežom. 

Djevojčica s teškoćama u razvoju ostala bez svog razreda, Gradski ured za sve okrivio majku

Ured za obrazovanje Grada Zagreba održao je presicu u kojoj je voditeljica odjela za školstvo Mirjana Berislavić krivnju pokušala prebaciti na majku tvrdeći da Gradski ured nije napravio "nikakav formalno-pravni propust". 

Elenina majka: Ostala sam šokirana. Mislila sam završiti s tom pričom, ali sad ću sve reći

"Ostala sam šokirana njihovom jučerašnjom presicom na kojoj su za sve optužili mene. Na sastanku koji smo imali su meni pričali sasvim nešto drugo. Mislila sam završiti s tom pričom, ali nakon ovoga sigurno neću završiti s tom pričom, sve ću reći", započela je svoju stranu priče Elenina majka. 

''Kad sam jurila doma po papire dok je Elena još bila u školi, ostavljena bez razreda, zvala sam na ih telefon u panici. Spojili su me baš s tom gospođom Milković koja je jučer govorila na presici. Preko telefona me tješila i rekla mi: 'Mama, mi imamo mladu pripravnicu, mlada je i neiskusna, jednostavno joj je to promaklo i nije odradila svoj posao.' Dakle, ta pripravnica nije obavijestila školu, a trebala je, iako im su im trebali poslati i rješenje", kaže majka.

Htjela je dio onoga što se događalo, kaže, prešutjeti, ali to joj nakon presice ispred zgrade poglavarstva više ne pada na pamet. 

"Da nisu bili na godišnjem, ništa od ovog se ne bi dogodilo. Komisije nije bilo više od mjesec dana"

"Nisam htjela o tome govoriti, ali nakon ovog napada moram. U tom uredu mi rekli su mi da će javiti školi. I sad ću još nešto reći. Ja sam znala točno kada su datumi komisija koje su odlučivale o Eleni. Prva komisija je bila 13. 7. Ništa nisu napravili jer matična škola Rudeš navodno nije poslala ispravne papire, tako su tvrdili u Gradskom uredu. Zbog toga je komisija pomaknuta na 24. 8. Pazite, pet tjedana razmaka. Oni su bili na godišnjem. Da je drugačija raspodjela ljudi u tom uredu, ništa se od ovog ne bi dogodilo", kaže ogorčena majka. 

"Zvala sam dan nakon te komisije, rekli su mi da su odlučili da se Elena upiše u Osnovnu školu Ivana Meštrovića. Pitala sam ih izravno trebam li ja kontaktirati školu. Oni su rekli da ne trebam, da će oni kontaktirati školu i obavijestiti ih o tome. To je istina. Njihova priča ne drži vodu, mi nismo pogriješili ni u jednom koraku", dodala je. 

"Tresu im se stolice"

Kaže da razumije da se iz Gradskog ureda pokušavaju sada na sve načine oprati od odgovornosti jer im se tresu stolice.

"To je u ljudskoj prirodi, ali nije u redu. Ja ne želim nikoga kazniti. Želim samo znati tko je odgovorna osoba i da se ta osoba zamijeni, da dođe netko kompetentan. Sustav nije dobar, a Elena nije jedino dijete kojemu se ovo dogodilo", rekla je.

Elena sada ima svoj razred, jako je sretna

Na kraju smo je pitali kako je Eleni sada u školi nakon svega. 

"Super. Ona je strahovito prilagodljiva. Već jučer je bila jako sretna. Učiteljica kaže da je odlična. Slova, brojke, sve funkcionira fantastično i bit će joj super", rekla je Elenina majka. 

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu