FIFA je službeno potvrdila, istražuju da li je vrh HNS-a dilao karte za Svjetsko prvenstvo

Fifa istražuje moguću preprodaju ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva, kojima su navodno trgovali dužnosnici HNS-a. “Trenutno prikupljamo sve informacije o navedenom slučaju”, kazao je glasnogovornik Fife.

“Zasad nemamo daljnjih komentara. Ilegalnu prodaju i distribuciju karata Fifa smatra ozbiljnim problemom, a sigurnosne implikacije neautoriziranih transfera ili preprodaje ulaznica maksimalno su ozbiljne. Stoga smo pokretali konkretne pravne akcije protiv takvih radnji”, kaže iz Fife.

ANONIMNA PRIJAVA POLICIJI

Mediji su objavili kako je vrh HNS-a pod istragom. Policijska istraga započela je anonimnom prijavom, u kojoj je nepoznata osoba napisala kako ima saznanja da je vodstvo nogometnog saveza ilegalno prodavalo ulaznice za više utakmica tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji.

U osnovi, anonimni prijavitelj tvrdi kako je od nekolicine hrvatskih reprezentativaca čuo da nisu dobili po 40 ulaznica za utakmice na koje imaju pravo. U prijavi se tvrdi kako je šef HNS-a Davor Šuker osobno uzeo sve ulaznice i nije ih predao igračima nego ih je pustio u prodaju. Istražitelji, kako smo izvjestili, tek trebaju razgovarati sa svim članovima hrvatske reprezentacije kako bi provjerili osnovanost navoda anonimne osobe koja je poslala prijavu DORH-u.

FIFA SPRIJEČILA DRAGU ĆOSIĆA

Nakon službene potvrde Fife da prikuplja informacije o slučaju, čini se da bi stvar mogla biti ozbiljnija nego se činila. Upravo radi intervencije Fife, sportski komentator Drago Ćosić uhvaćen je u pokušaju preprodaje ulaznica, radi kojeg je dobio otkaz na Hrvatskoj radioteleviziji.

Ukoliko se u nedopuštenu trgovinu ulaznicama za Svjetsko upustio i vrh Hrvatskog nogometnog saveza, za što još uvijek nema potvrde, radilo bi se o znatno ozbiljnijem skandalu i organiziranoj zloupotrebi službenog položaja.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu