Glavni projektant "propustio" svečano otvaranje novog mosta

Nepune dve nedelje nakon što je novi Žeželjev most u Novom Sadu otvoren za drumski saobraćaj i pešake, prvi put se na njega popeo čovek koji ga je projektovao. Aleksandar Bojović je podelio utiske o mostu kojim završava 44 godine dugu karijeru, o tome koliko ga je usporilo mešanje politike, ali i kako je, kao VIP zvanica, propustio otvaranje.

"Jedan izuzetno lep osećaj, osećaj završenog posla, uspešno završenog posla. Deo mene ne veruje i dalje da je most stvarno na mestu", kaže projektant Aleksandar Bojović, koji je sa ekipom N1 prošetao mostom.

Sada ga prvi put vidi u punom sjaju, sa ljudima koji njime prelaze na drugu obalu. Mnogo je vremena proveo na gradilištu okružen, kaže, timom sposobnih i predanih projektanata i izvođača. Svečanoj ceremoniji otvaranja, međutim, nije prisustvovao.

"Mislili smo da saopštenjem svojih imena, da smo na nekom spisku tamo, što i jeste bilo, da je to dovoljno. Ispostavilo se da nije. U prvom obraćanju je bilo - molimo vas, imamo propusnicu, molimo vas propustite nas. Drugo je bilo ono krajnji argument - ja sam projektant, jel možete...Gospodin je na to odgovorio - pa već su dvojica rekla da su projektanti", objašnjava Bojović.

Za njega je to anegdota koja nema veliki značaj. Ipak, činjenica je da ni glavnog projektanta, ni tim koji je radio most, na otvaranju niko nije spomenuo.

N1: Ovo je Vaša prva šetnja, naša prva zajednička, a Vaša prva šetnja po novom Žeželjevom mostu. Kakav Vam je osećaj?

"Divan. Živeli ste mesecima i godinama sa time na papiru i onda ga vidite da živi svoj život i to je nemerljivo lep osećaj", kaže arhitekta.

Ovo je osmi veliki most u njegovoj karijeri i ujedno, kaže, najdraži i poslednji koji će raditi. U Srbiji je prvi izgrađen u potpunosti po evropskim standardima. Uz to su, priča, morali da ispoštuju i tri hiljade strana tehničkih uslova nemačkih železnica. Zato mu smeta čest komentar - da je ovo replika starog Žeželjevog mosta.

"Uopšte nije. Prvo, ono što na žalost niko od medija nije preneo, most je prema urbanističkim uslovima morao da bude čelični. Ne betonski, nego čelični", naglašava Bojović.

To je samo prva razlika. Novi most je, dodaje, veći i ima pet puta veće stalno opterećenje. Tako bi, na primer, mogao da izdrži težinu starog mosta bez prekida redovnog saobraćaja. To su sve pitanja kojima su se mediji u proteklih šest i po godina malo bavili. U prvom planu je bila politika, zbog koje se na most ovoliko i čekalo.

"Meni se čini kao jednom od učesnika u gradnji, da je bar za dve godine zbog netehničkih stvari, nazovimo to tako, produžena gradnja. To znači zbog politike u ovom slučaju? Pa recimo...", zaključio je Bojović.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu