Gradski ured za propust oko upisa male Elene okrivio majku djevojčice

Gradski ured za obrazovanje, koji je majka djevojčice Elene koja nije na vrijeme upisana u školu prozvala kao najodgovornije za propust, održao je prije tri press konferenciju ispred zgrade Gradskog poglavarstva.

Podsjetimo, djevojčica s posebnim potrebama u ponedjeljak nije prozvana u školi u kojoj je trebala biti upisana pa je u suzama otišla kući. Njena majka Ana Vujnović napisala o tome status na Facebooku koji se munjevito proširio tom društvenom mrežom. 

"Htjela bih se ispričati javnosti zbog tog događaja, ali što se tiče Grada Zagreba i Ureda za obrazovanje, nije učinjen nikakav formalno-pravni propust. Žao mi je što je došlo do toga, no djevojčica je upisana i danas je na nastavi", izjavila je voditeljica odjela za školstvo u Uredu za obrazovanje Grada Zagreba Mirjana Berislavić

Djelatnica Gradskog ureda za obrazovanje: "Majka je mogla otići u školu"

Na novinarski upit što je majka mogla napraviti s obzirom na to da je dobila rješenje tek u petak popodne, Berislavić je neizravno za sve okrivila majku

"U školi su djelatnici i u poslijepodnevnim satima, majka kad je dobila rješenje Gradskog ureda mogla je otići u školu i javiti se za upis svog djeteta i ne bi bilo nikakvih problema. Mogla je naravno otići i u ponedjeljak u jutarnjim satima, a mogla se i nama javiti. Ona je mislila da nikoga nema u školi i eto", nonšalantno je odgovorila voditeljica odjela za školstvo. 

Novinari su ju upozorili da je majka rekla da su joj iz Gradskog ureda rekli da će oni javiti školi, no Berislavić je odgovorila tek da se rješenje odmah dostavlja roditelju, a da se školi dostavlja tek kad postane pravomoćno jer postoji rok od 15 dana za žalbu. Dodala je i da su roditelji djevojčice pokazali razumijevanje i da su im zahvaliti, iako je majka djevojčice danas jasno kazala da je Gradski ured napravio propust. 

Elenu u ponedjeljak u školi nisu prozvali, ostavili su je samu bez razreda

Podsjetimo, mala Elena je u ponedjeljak trebala krenuti u prvi razred osnovne škole u Zagrebu.

Elena je dijete s posebnim potrebama i uzbuđeno je čekala da prozovu njeno ime u novoj školi. Nisu ga prozvali. Dijete je ostalo samo, izvan učionice, u velikoj dvorani, bez dodijeljenog razreda jer se nitko nije pobrinuo za nju. Nitko nije ni znao da Elena dolazi, rekli su uzrujanoj majci. 

Elena je u utorak upisana u školu i ujutro je bila na nastavi.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu