Janković o govoru Vučića: Prazan, srednjoškolska retorika

Naš narod kaže "tresla se gora, rodio se miš". Posle svih najava, nedeljama se priča biće istorijski govor, a dobili smo prazan govor, s nekom vrstom srednjoškolske retorike iz pismenih o patriotizmu i miru u svetu, kaže o govoru Aleksandra Vučića u Kosovskoj Mitrovici diplomata u penziji Vladeta Janković.

Janković kaže da ničeg istorijskog nije bilo u govoru, i da Vučić ništa nije rekao o onome što, kako kaže, okleva da kaže, a to je šta znači razgraničenje.

"Pamti se ono što je rekao o Miloševiću, to je veliki gaf. On kaže da je Milošević bio veliki državnik i imao najbolje namere, možda to nije čudno jer je bio Miloševišev uskolenik, čitava priča da li je Kosovo srpsko, jeste, ali je Srbija izgubila kontrolu Kumanovskim sporazumom i u toj vladi je sedeo Vučić kao ministar".

Janković je dodao da je govor predsednika bio prazan, da je "obilazio kao mačka oko vrele kaše", a da nije govorio o onome što je suština, a to je stolica Kosova u Ujedinjenim nacijama.

Komentarišući političku situaciju na Kosovu, Vladeta Janković je rekao da misli da smo došli u situaciju da je politički proces demokratičniji na Kosovu nego kod nas, jer se parlament ne sastaje kako bi se raspravljalo o Kosovu.

"Na sve moguće načine skreće se pažnja sa suštinskog problema, čini mi se da čitava ova priča o Zadruzi 2 veoma liči na našu političku scenu. Imate kulise, kič, neukus, mešanje epoha, iza toga nema ništa, kao Potemkinova sela, to je sve laž i privid i vrlo skup privid, koliko su para potrošili da bi skrenuli pažnju naroda sa pitanja koje mora biti raspravljeno pred čitavom nacijom".

Govoreći o polaganju venaca na mesto na kome je ubijen Oliver Ivanović, Janković je rekao da će Vučić iskoristiti sve da napravi gest.

"Đinđiću će odati priznanje, otkriće spomenik Pekiću, tako i ovaj gest polaganja venca, ko poznaje širi kontekst to ne može nazvati drugačije nego licemerje".

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu