Kostić: Najskuplja srpska reč je budućnost, a ne Kosovo

Najskuplja srpska reč je budućnost, a ne Kosovo, izjavio je u intervjuu FoNetu predsednik SANU, profesor Vladimir Kostić, koga najviše plaši da bi "atmosfera straha" i "spirala nasilja" na ovim prostorima, iako "ne samo ovde i iako nismo samo mi isključivi krivci", mogla da se "okrene u neku vrstu završnog konflikta među nama samima".

Napominjući da govori u lično ime, kao pojedinac, a ne ispred SANU, akademik Kostić je u serijalu Kvaka 23 novinarki Danici Vučenić rekao da ukoliko dve zajednice, Srbi i Albanci, "u progresivnom smislu ne prihvate jedni druge, i sa ovim i bez tih granica, rat će se dogoditi". On je predočio da smo, "hteli, ne hteli, mi komšije i ne možemo da 'odveslamo" iz ovog prostora".

Kostić tvrdi da rešavanje problema "mora da sadrži ozbiljne elemente, poput kooperacije obe strane, u smislu zajedničkih projekata, od zajedničke granice, možda i zajedničkog tržišta", ali u ovom trenutku nema želje koja bi vodila u pravcu pomirenja ni na jednoj strani.

On ističe da je "najskuplja srpska reč budućnost, a ne Kosovo" i podseća "da smo već jednom bili surovo kažnjeni kada nismo shvatili da je srušen Berlinski zid".

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu