Na suđenju se slušali tajni razgovori. Bandić o Željki Markić: "Nek puši kurac"

Prije dva dana je održano prvo ročište na suđenje Milanu Bandiću za aferu Štandovi.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na početku suđenja ponovio je da se ne smatra krivim za pogodovanje udruzi U ime obitelji kojoj je besplatno ustupio gradske štandove i time, prema tvrdnjama tužiteljstva, Zagreb oštetio za 300 tisuća kuna.

Suđenje je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo čitanjem optužnice USKOK-a koji Bandića u aferi Štandovi tereti da je s gradskim pročelnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Markićkini mailovi

Niz snimljenih telefonskih poziva koji su javno objavljeni na suđenju za aferu Štandovi pokazuju da je Ivica Lovrić bio vrlo angažiran oko tiskanja letaka i plakata za Udrugu U ime obitelji.

Željki Markić nije se svidjelo što je Milan Bandić tražio veliki grb Grada Zagreba na plakatima, pokazuju pozivi.

"Mi se ne stidimo što stojimo iza toga", rekao je Lovrić u telefonskom razgovoru.

Bandić je u razgovoru o Markićki spominjao kako bi ona kokošarila i pitao se hoće li biti partner ili ne.

Bandić Lovriću: "Željka Markić će dobiti karu, nek puši kurac"

U jednom od preslušanih razgovora Bandića i Lovrića zagrebački gradonačelnik u jednom trenutku govori: "Mogu li te nešto zamoliti, kad imaš moj mandat, kad treba nekome jebati majku, odreži ga da mi ne ide na živce. To što ona zna o politici, ja sam već zaboravio. Ona bi kokošarila, a s njim nema kokošarenja. Ona će biti partner ili neće biti partner. Ona bi politiku provodila preko njihovih leđa i dobit će karu... Plakati idu po cijeloj Hrvatskoj, reci joj da ja želim biti partner, a ne miš", govori Bandić.

U jednom od sljedećih poziva u kojem Lovrić prenosi zahtjeve Željke Markić Bandić oko natpisa na plakatima o njoj kaže sljedeće: "Reci što ova sad komplicira. Nek radi sama i nek puši kurac. Jesam ti rekao kako to može ići? Skini mi je s kurca."

Lovrić s Bandićem inače često komunicira i preko njegova vozača. 

I Bandićevi suoptuženici su nakon čitanja optužnice ustvrdili da se ne osjećaju krivima. 

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu