Sergej Trifunović: Pomoć Vlade lep marketinški potez, ali šta dalje

Vlada Srbije je donela odluku da na račun fondacije "Podrži život" uplati 250 hiljada evra za troškove lečenja dece u inostranstvu. Iz fondacije poručuju da je taj iznos dovoljan da pokrije troškove lečenja za pet pacijenata, ali insistiraju na tome da je umesto jednokratne finansijske pomoći, potrebno da država ponudi trajno rešenje.

"Mi smo skupili novac, onda se predsednik Republike Vučić oglasio, da će država da pomogne, ja sam rekao OK, super što ćete da pomognete, mi smo već skupili novac, nego taj novac koji ste već 'skupili', pošto ima još petoro dece, preusmerite za lečenje dece", kazao je Sergej Trifunović iz Fondacije "Podrži život".

Dva dana kasnije, kada je obećani iznos uplaćen, Trifunović kaže - dobra je vest je što je šansu za izlečenje dobilo petoro dece. Loša - što novca nema za sve ostale.

"To će biti jednokratna pomoć, mi ćemo to potrošiti za mesec dana, za mesec dana će doći još osmoro nove dece i ja pitam šta onda. Dakle, nama ne treba fin, lep marketinški potez, nego sistemsko rešenje", naglasio je Trifunović.

U prilog tvrdnji da je reč o marketinškom potezu, Trifunović prilaže odbijenu molbu za lečenje bolesne devojčice koja je predsedniku Aleksandru Vučiću upućena u maju mesecu. Pita se kako je moguće da predsednik tada nije imao ustavna ovlašćenja da pomogne bolesnom detetu, a četiri meseca kasnije ih ima.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu