Sin generala Kruljca osuđen zbog hrpe droge, ali neće ići u zatvor

David Kruljac, sin generala Mladena Kruljca, osuđen je na godinu dana zatvora zbog posjedovanja droge. Kazna zatvora zamijenjena je radom za opće dobro i novčanom kaznom. 

Mladen Kruljac je bivši zapovjednik Hrvatske kopnene vojske i umirovljeni general. U kolovozu prošle godine generalovog sina Davida uhapsila je zagrebačka policija.

26-godišnji David Kruljac u stanu je imao 4,5 kilograma marihuane, 28 grama kokaina, 10.500 kuna i 117 tisuća eura. Također, policija je u stanu pronašla digitalnu vagu i uređaj za prešanje.

Generalov sin je završio u istražnom zatvoru, a nakon uhićenja se pred sudom branio da je drogu i novac čuvao za stanovitog Toma Forda, državljanina Srbije koji mu je, kako tvrdi Kruljac, u zamjenu za čuvanje obećao novčanu nagradu.

Umjesto zatvora, dobio je 730 sati rada za opće dobro i kaznu od 200 tisuća kuna.

Kao i sin, i otac je već osuđen na rad za opće dobro. 

U ožujku prošle godine zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti, primanje mita te poticanje na korupciju na štetu Općine i državnog proračuna, Uskok je optužio Mladena Kruljca i još petoricu optuženika, a Kruljac je nepravomoćno osuđen na kaznu od godinu dana zatvora koja mu je zamijenjena radom za opće dobro. 

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu