Spens vlasništvo Novosađana, ne babovina Vučevića

Rušenje Spensa nije rešenje, jer ono košta koliko je potrebno za njegovu revitalizaciju, smatra bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković. Stoga je bolje uložiti u njega, nego trošiti sredstva na rusenje i na gradnju novih objekata, dodao je on gostujući u Danu uživo.

Iako je, kaže, bio siguran da će njegova izjava naići na osudu, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ne odustaje od ideje zamene Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina" novim objektom. On tvrdi da nije poenta u rušenju sadašnjeg Spensa nego u gradnji novog. Ideja o rušenju naišla je na burne reakcije, naročito predstavnika novosadske opozicije.

"Spens je urbanistički biser, to je vlasništvo svih građana Novog Sada, a ne babovina gradonačelnika, građen je preko samodoprinosa građana i šokantna je odluka da se Spens ruši", kazao je Novaković.

Ako pripada Novosađanima, kako je rekao, onda oni odlučuju o njemu, a ne gradonačelnik. "Moja ideja je da Spens sačuvamo i da gradimo nove objekte, a ne da rušimo ovaj i gradimo manji", kaže on.

"Tu je poslovna dimenzija, nije jasno kako je moguće srušiti Spens a da ne potrošite pare, u njega je uloženo jako mnogo materijala, betona, armatura... ako biste ga rušili. za to je potrebno između 10 do 12 miliona, pa da sagradite novi centar još 10, 15 miliona evra. Rušenje košta, gradnja novog košta, zašto deo tog novca ne utrošiti za revitalizaciju Spensa", upitao je bivši gradonačelnik.

Novaković ističe i da kada su sportski objekti u pitanju, ne može sve da se "meri logikom profita i novca". Važno je i zdravlje nacije, kaže, to je opšte dobro grada.

On je rekao i da su građani i struka oni koji su merodavni da sude o tome koliko je Spens potreban gradu.

Novaković je ocenio i da su najave o rušenju Spensa probni balon da se vidi kako će javno mnjenje reagovati.

"Ako građani progutaju ovo, naredna ideja je da se istom argumentacijom ukloni stadion Vojvodine i da se tako dobije vredno građevinsko zemljište", kazao je on. 

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu