Stradao radeći na crno praktično pod prozorom Vlade Srbije

Nakon tragedije na gradilištu u centru Beograda, nema novih detalja o istrazi uzroka obrušavanja zida kad je poginuo jedan radnik. Ipak, sindikati upozoravaju da je rad na crno rasprostranjen u građevini.

Nema novih zvaničnih informacija u vezi sa tragedijom koja se desila na gradilištu na mestu bivše ambasade SAD u Ulici kneza Miloša u Beogradu, kada je nastradao jedan radnik na koga se obrušio zid.

Nešto više detalja o samoj tragediji donose dnevni listovi. Dnevni list “Danas” piše da je nastradali radnik zapravo pokušao rukama da zadrži zid koji je krenuo da se obrušava, nakon čega se tragedija i dogodila.

Inače, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je, neposredno nakon nesreće, rekao da će grad da sprovede vanrednu kontrolu i nadzor na svim gradilištima u Beogradu. Rekao je da investitor na gradilištu u Kneza Miloša, samo nekoliko desetina metara udaljenom od sedišta Vlade Srbije, ima sve potrebne dozvole.

Samo nekoliko sati kasnije, međutim, ustanovljeno je da je tragično preminuli radnik zapravo radio za firmu koja je bila angažovana kao podizvođač i da nije imao ugovor o radu, odnosno da je radio na crno.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu