Vesna Mališić: Vučić ide na Kosovo kao "supermen"

Bezbednost Aleksandra Vučića tokom posete Kosovu se ne dovodi u pitanje, napetost koja je prethodila je pravljenje od njega supermena, žrtve, predsednika koji se ''ne plaši ničega'', koji će da ode dole bez obzira šta će da mu se dogodi, to je imidž koji on gradi, nekad uspešno, a nekad karikaturalno, rekla je Vesna Mališić, urednica u nedeljniku NIN.

Poruke predstavnika vlasti u Beogradu i Prištini koje su Vučićevu posetu su poruke za unutrašnju upotrebu, i one treba da homogenizuju javnost na dve strane.

Da je Vučiću istinski stalo šta ljudi na Kosovu misle, kako je rekla, pre svega bi razgovarao sa onima koji misle drugačije, predstavnicima drugih političkih opcija i pojedincima, a on ih je i prošli put ostavio iza zatvorenih vrata.

Mališić je upozorila i da se homogenizovanjem i ometanjem različitih mišljenja pravi frustrirano društvo i "ne znate kakve posledice možete napraviti".

"Rešenje kosovskog pitanja će imati za posledicu uništavanje demokratije u Srbiji, to je najgora posledica koja se može desiti", zaključila je.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu