Vitez Reiner se prije mise u Ludbregu žalio na "serviranje negativnosti narodu"

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora, Željko Reiner, istaknuo je u nedjelju u Ludbregu, gdje je bio na misi povodom svečanosti "Dani ludbreške Svete Nedjelje", kako danas mnogi u Hrvatskoj žele stvari ocrtati i prikazati težim nego što u stvarnosti jesu, a hrvatskom se narodu "serviraju" samo negativnosti. 

Euharistijsko slavlje održano je u Zavjetnoj kapelici Hrvatskoga sabora u Prošteništu Predragocjene Krvi Kristove, na kojem se okupio veliki broj vjernika, a misno slavlje predvodio je vojni biskup u BiH-a mons. Tomo Vukšić.

"Okruženi smo stvaranjem ozračja beznadnosti"

Uvodno se obraćajući okupljenima, potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Reiner je naglasio kako je danas, više nego ikad, važna ljubav jednih prema drugima, pa i prema onima s kojima se ne slažemo. 

Upozorio je da smo okruženi stvaranjem ozračja beznadnosti, besperspektivnosti, osjećaja da živimo u crnilu iz kojeg nema izlaza. Ocijenio je kako se danas stvara među ljudima atmosfera da je lošije no ikada, da nema nade, da su sve hrvatske tradicionalne vrijednosti ili nestale, ili su nevažne.

"Sve je manje govora o ljubavi, a sve više govora mržnje, prikrivenog ili čak i otvorenog. U javnom prostoru upravo takvi stavovi daju ton svemu. Serviraju nam se samo negativnosti, kao da se ništa pozitivnog ne događa, kao da nemamo nikakvih dostignuća, ni u znanosti, ni u umjetnosti, u kulturi, gospodarstvu, ni u čemu drugom", rekao je Reiner. Naglasio je da jedino u sportu ne mogu zanijekati uspjehe, ali i da se na tom području često pokušavaju istaknuti neke mrlje. 

"Nije sve beznadno, iako bi moralo biti bolje"

Ocijenio je kako u stvarnosti nije sve beznadno, iako bi moglo i moralo biti bolje.

"Hoćemo li podleći negativnim dojmovima koji nam se nameću, hoćemo li pristati na crnilo i beznađe i dići ruke, neprestano žaleći se i kritizirajući sve i svašta, ili ćemo se tome oduprijeti marljivim radom i čuvanjem naših tradicionalnih vrijednosti – obitelji, čovjekoljubljem, rodoljubljem i bogoljubljem", upitao je Reiner.

Uz potpredsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera na središnjem misnom slavlju "Dana ludbreške Svete Nedjelje" bila je i izaslanica premijera Andreja Plenkovića, saborska zastupnica Sunčana Glavak, kao i saborski zastupnici Anđelko Stričak, Josip Križanić, Robert Podolnjak, Slaven Dobrović i Mirando Mrsić.

Na misi je, uz domaćina ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića, bio i varaždinski župan Radimir Čačić te predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac. 

Prema procjenama organizatora Ludbreg je proteklih dana posjetilo više od 200 tisuća hodočasnika i turista.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu