Vjeroučitelj koji bi strijeljao tužio je školu zbog otkaza. I izgubio

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić, koji je dobio otkaz iz Osnovne škole Matije Gupca u Zagrebu nakon što je portal Index objavio snimku na kojoj poziva na strijeljanje Stipe Mesića i Vesne Pusić, neće biti vraćen na posao. Riječ je o, doduše, nepravomoćnoj presudi.

Bagarić je, naime, tužio školu zbog otkaza, ali je njegov zahtjev odbijen.

Pozivao na strijeljanje

Podsjetimo što je sve Bagarić izgovorio u snimci koju je Index objavio, a koja je nastala nakon presude Slobodanu Praljku i hercegovačkoj šestorki krajem studenog prošle godine.

Na početku snimke vjeroučitelj Bagarić učenicima je objasnio kako je prema njemu trebala izgledati operacija Oluja.

''Mi smo budale, trebali smo pustiti dva koridora. Jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke. Pa kad im ponabijaju glave na kolac, onda da uđemo. Tako je trebalo biti finoj gospodi zagrebačkoj koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu. Debili i kreteni. Kratkovidni'', iznio je svoju taktiku Bagarić. No to mu nije bilo dovoljno. Kako je snimka nastala tik nakon presude Slobodanu Praljku, Bagarić je većinu svoga izlaganja posvetio situaciji u Bosni i Hercegovini te usput pohvalio zločine koje je Ratko Mladić napravio nad Bošnjacima.

''Ispada da je đeneral bio u pravu. On je svoje zaštitio. Đeneral je bio u pravu za srpske interese. A mi imamo dudeke. Uz sve poštovanje prema dudekima. Može i učitelj biti lud ponekad'', rekao je učenicima Bagarić.

Nakon što je pohvalio čovjeka koji je naredio ubijanje tisuća muslimana, u okruženju godinama držao Sarajevo, a prije toga bez problema ubijao po Dalmaciji, Bagarić je učenicima rekao koga bi u Hrvatskoj trebalo ubiti.

Vješanje, samoubojstvo s tri metka u leđa, bacanje u septičku jamu

''Za ovo bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika i jednu bivšu ministricu vanjskih poslova, ali odmah. Po kratkom postupku. Čovjek je otvorio predsjednički sef i transkripte je dao. Prokleto ti do sedmog koljena bilo, izdajniče. Prljavi, smrdljivi izdajniče. Nikad mira ne imao'', proklinjao je vjeroučitelj Bagarić na satu vjeronauka .

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu