Zaposleni moraju da dođu na Vučićev miting

U školama na centralnom Kosovu pripremljeni su spiskovi sa imenima zaposlenih koji će 8. i 9. septembra ići u Zubin Potok, odnosno Kosovsku Mitrovicu, na skup povodom najavljenog dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Kosovo i Metohiju, prenose mediji Srba sa Kosova.

Za RTV Kim je potvrđeno da se prave i spiskovi onih koji to ne žele da učine. Identična svedočenja zaposlenih dobila je i redakcija portala Kossev u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, uključujući i to da su i oni koji su se izjasnili da neće ili ne mogu da dođu, "u obavezi da potpišu" takvu izjavu. Svi sagovornici zamolili su za anonimnost.

RTV Kim je imala uvid u spiskove sačinjene u pojedinim školama na teritoriji opštine Gračanica. A o spiskovima piše i portal "Gračanica online".

Kako je za RTV Kim reklo više profesora, od kojih je većina insistirala na anonimnosti, istovremeno se prave i spiskovi sa imenima onih koji ne žele da prisustvuju skupovima na kojima će govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Pojedini nastavnici i profesori strahuju da će zbog toga biti sankcionisani.

Profesor prava u Ekonomskoj školi u Lapljem Selu, Živorad Lazić, kazao je da je u toj obrazovnoj ustanovi u četvrtak održana sednica na kojoj je direktorka škole obavestila zaposlene o odlasku na mitinig i podelila im spiskove.

RTV Kim podseća i da je u januaru ove godine, kada je Aleksandar Vučić boravio poslednji put na Kosovu, od zaposlenih u srpskim opštinama i drugim preduzećima zahtevano prisustvo događaju u Lapljem Selu. U martu prošle godine na skup SNS-a u Leposaviću su takođe organizovano išli zaposleni u državnim institucijama. 

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu