ZORAN KESIĆ i ekipa NJUZ.net-a: Dozvola za tračarenje

Zoran Kesić i ekipa Njuz.net-a, kolumna za nedeljnik ''NIN''

Građani Srbije nedavno su saznali da pored našeg predsednika postoji još neko ko ni ovog leta neće otići na odmor, a nisu Đilas, Jeremić i Janković koji i tokom ovih vrućina tradicionalno smišljaju kako da izazovu haos u zemlji. Radi se o zaposlenima u stranim agenturama koji će i ovaj raspust iskoristiti da rade na rušenju legitimno izabrane vlasti, umesto da se izležavaju na nekoj od egzotičnih plaža u Tajlandu, na Sejšelima ili u Paraliji, ali malo dalje od plićaka iz koga dopire zvuk srpskog kola.

Prosečan građanin, svestan napretka i stabilnosti države, njenog rastućeg ugleda u svetu i rastućeg ugleda njenog predsednika u svetu, odmahnuo bi rukom na ovakve vesti i nastavio da se bavi svojim svakodnevnim poslom traženja posla preko Službe za zapošljavanje, ali razloga za zabrinutost, ipak, ima. Dobro obavešteni izvori javljaju da su strane sile aktivirale svoje najopasnije agente, u obaveštajnim krugovima poznate kao tračare. Sad ćete vi reći „pa dobro, odavno imamo Informer, Kurir, Alo, Studio B i Pink”, ali delovanje ovih novih tračara toliko je pogubno da bi i Timofejev svoju nekadašnju emisiju danas nazvao „Od trača do trača“. Za istinu tu ne bi bilo mesta.

Među šturim podacima, koje su procurile iz tajnih arhiva, radi se o plaćenicima čija obuka podrazumeva poznavanje borilačkih veština kao što su džiju-džicu, džudo, karate, rukovanje svim vrstama hladnog i vatrenog oružja i smišljanje neistina koje mogu štetno uticati na sve nas koji živimo u ovoj zemlji i koji se za nešto pitamo, znači na predsednika Vučića.

Šta bi tek Džejms Bond radio da je umesto dozvole za ubijanje imao dozvolu za tračarenje. Na početku filma bi izazvao kurcšlus među svojim progoniteljima, ovi bi se međusobno poubijali i kraj filma bismo videli već za petnaestak minuta. A Bondove devojke bi jedna drugoj iščupale kosu. Za razliku od Bonda, ako mu je to pravo ime, ili prezime, ove tračare svoje prljave poslove obavljaju savršeno uklopljeni među stanovnicima države, poput vanzemaljaca koji su se infiltrirali među žandarme iz San Tropea, a umesto da ih prepoznate po tome što odzvanjaju metalnim zvukom, možete ih otkriti po tome što imaju nalog na Tviteru i pišu za neki od opskurnih nedeljnika ili internet portala.

Osvrnite se oko sebe i dobro pogledajte! Možda je baš vaš prvi komšija potomak Frau Gabrijele ili je nekada radio u jezičkom odeljenju kod srećnih ljudi. Dok se okrenete oko sebe, ove jezičare mogu vam ispaliti fatalan trač u leđa ili još gore, demantovati da Srbija ima najbrže rastući BDP na svetu. Njihovo delovanje je toliko pogubno da nas može vratiti u neka teška i nesrećna vremena, nepoznata čak i samom predsedniku, obavijena nekom čudnom maglom izbledelog sećanja, u devedesete godine prošlog veka.

Tračare su prethodnih dana naročito intenzivirale svoje aktivnosti. Najaktivniji su bili oni koji žive na Kosovu. Predviđali su inscenirane sukobe, demantovali predsednikove izjave o broju preostalih Srba u enklavama, a ni to im nije bilo dovoljno pa su se, zamislite, zalagali i za ostanak u okrilju Srbije. Srećom, prema predsednikovim rečima, bezbedonosne službe su pravovremeno reagovale, sprečile širenje ovakvih vesti i osigurale da ekskluzivu na širenje tračeva imaju samo Informer i drugi pomenuti mediji, tako da nam ubuduće neće drugi otkrivati šta se sprema iz kuhinje Đilas-Jeremić-Janković ili gde letuje goli Pajtić.

Sada je već i stranim agenturama jasno da će za koji mesec ili godinu, maksimum dve, morati da priznaju poraz i konačno odu na godišnji odmor. Filmski radnici su već spremni da o njihovim aktivnostima i traljavim napadima na Srbiju snime neki dobar i uzbudljiv film, što će dodatno povećati rast BDP-a. Za to vreme, Lazar Ristovski može već početi sa prodajom karata.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu