Brkić je 2011. kriminalcima i prostitutkama odavao policijske istrage

MILIJAN BRKIĆ, zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik sabora, osobno je odavao tajne o policijskim istragama, i to kriminalcima i kurvama, tvrdi Nacional u najnovijem izdanju.

Brkić je, piše Nacional, "kriminalcima i kurvama odavao informacije o policijskim istragama" još 2011. godine.

Proizlazi to, navode, iz obimnog dosjea koji je dio policijske istrage o elitnoj prostituciji u Zagrebu. Policijski istražitelji ustanovili da su kriminalci znali za policijsku akciju, a to im je dojavio ondašnji zamjenik Glavnog ravnatelja policije, današnji potpredsjednik sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Vaso Brkić.

Iako su ga policajci tada razotkrili, on nikada nije sankcioniran zato što ga je vjerojatno, navodi Nacional, zaštitio tadašnji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, s kojim je Vaso Brkić zajedno radio na kampanji za predsjednika HDZ-a. Ta je kampanja Karamarka 2012. dovela na čelo HDZ-a, a potom i na mjesto prvog potpredsjednika vlade. 

Prošlog tjedna uhićen kum Vase Brkića jer je Mamićevom falsifikatoru javio da mu se sprema policijski pretres

Podsjetimo, Brkić je postao akter afere s lažnim SMS-ovima nakon što je u srijedu uhićen Blaž Curić, vozač ministra Tomislava Tolušića. Ubrzo se ispostavilo da je Curić Brkićev kum.

Curića policija i Uskok sumnjiče da je Mamićevom falsifikatoru SMS-ova Franji Vargi dojavio da mu se sprema policijski pretres i da uništi dokaze.

Pojavila se i sumnja kako slučaj vodi upravo do Milijana Brkića te da je riječ o obračunu Plenkovića s Brkićem, koji se spominjao kao jedna od ključnih osoba u prosvjedu koji bi se u listopadu trebao održati u Vukovaru, a u suštini je usmjeren protiv vlade. 

Brkić je izjavio kako ne zna vodi li istraga prema njemu, a protiv njega su se počeli okretati neki HDZ-ovi ministri. No Plenković je u izjavama o Brkiću, barem zasad, ostao prilično suzdržan.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu