Brkić je odavao podatke iz istrage o elitnoj prostituciji

25. srpnja 2011. godine, kad je već počelo suđenje za elitni seks Sari Sikirić i Nebojši Perunoviću Panču, policijski istražitelj sastavlja sljedeći izvještaj (koji je objavio Nacional): "... Tijekom iste krim obrade obavljeni su obavijesni razgovori sa Sarom Sikirić, M.M, K.P., N.S. i M.T.K. na okolnosti pribavljanja informacije da se nad Sarom Sikirić i drugim provode posebni izvidi. U obavijesnim razgovorima došlo se do saznanja da je zamjenik Glavnog ravnatelja policije, g. Milijan Brkić, na neutvrđenom mjestu neutvrđenog dana između 3. i 20. lipnja 2011., N.S. dostavio podatke o provedbi posebnih izvida protiv Sare Sikirić i M.T.K.".

Ovaj izvještaj koji nosi naslov: "PREDMET: Kompromitacija posebnih izvida", dostavljen je i tadašnjem načelniku Uprave kriminalističke policije Vitomiru Bijeliću.

U izvještaju stoji da je Sara Sikirić više puta kontaktirala jednu osobu koja joj je dojavila da se nalazi pod posebnim mjerama. Ta osoba je bila N.S. Nakon jednog susreta s N.S. Sikirić je u svoj mobitel upisala ime i prezime Milijan Brkić, zatim je njegovu sliku našla na internetu te ju prebacila na mobitel iPhone i spremila. Taj isti mobitel s Brkićevom slikom istražitelji su oduzeli od Sikirić.

N.S. je policiji priznao da poznaje i Saru Sikirić s kojom je bio "u ljubavničkom odnosu" ali, piše Nacional, tvrdi da ga nije plaćao. Priznao je i da poznaje Milijana Brkića, bili su zajedno u postrojbama specijalne policije te da se čuju neobavezno svakih 15-ak dana. No utvrđeno je kako je lagao dok je to kazivao. Naime, istražitelji su utvrdili da je od početka 2011. do kraja lipnja iste godine telefonski kontaktirao Brkića 64 puta, piše Nacional.

Sikirić i Perunović su osuđeni već mjesec dana kasnije, a tko je zaustavio i zataškao istragu protiv Brkića, ostaje nepoznato. Tomislav Karamarko u to je vrijeme bio ministar unutarnjih poslova, a s njim je Vaso Brkić radio na kampanji za predsjednika HDZ-a. Ta je kampanja Karamarka 2012. dovela na čelo HDZ-a, a potom i na mjesto prvog potpredsjednika vlade. 

Što će biti sada i hoće li se pokrenuti istraga, ostaje vidjeti. Zanimljivo da je upravo Brkićev kum nedavno uhićen i određen mu je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je SMS falsifikatoru Franji Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje.

Seks afera oko koje su trebale svjedočiti ministri i brojne poznate osobe

Medijski interes za slučaj koji se otkrio u lipnju 2011. godine bio je nezapamćen. Na općinskom Kaznenom sudu nikad nije bilo toliko predstavnika medija kao što je to bilo prvog dana suđenja. Saru Sikirić branila je najpoznatija hrvatska odvjetnica Jadranka Sloković.

Sloković je na početku ročišta zatražila izuzeće javnosti. Kako je tada objasnila, u postupku će se utvrđivati činjenice koje zadiru u osobni i obiteljski život okrivljenika i svjedoka pa je potrebno zaštiti njihov ugled i interese. "Ljudi koji su posljednjih dana spominjani u medijima ocrnjeni su i ugrožen im je obiteljski i profesionalni život", rekla je Slokovićka.

Perunovićev odvjetnik naveo je među svjedocima će biti ministri iz Vlade, gradonačelnici, sportaši i brojne druge ugledne osobe.

Bilo je to 22. srpnja. Već mjesec dana kasnije, 26. kolovoza 2011. donesene su nepravomoćne presude.

61-godišnji Nebojša Perunović zvani Pančo i 24-godišnja Sara Sikirić su proglašeni krivima i osuđeni na uvjetne zatvorske kazne. Perunović je tako dobio dvije godine uvjetno uz rok kušnje od pet godina, dok je Sikirić, koja se i sama prostituirala, dobila šest mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine.

Također određeno je da moraju vratiti protupravno stečenu imovinsku korist. Perunoviću je tako izrečeno 100.000 kuna globe, dok je Sikirić morala vratiti 25.500 kuna.

I Perunović i Sikirić su na sudu priznali krivnju za podvođenje djevojaka.

Prošlog tjedna uhićen kum Vase Brkića jer je Mamićevom falsifikatoru javio da mu se sprema policijski pretres

Podsjetimo, Brkić je postao akter afere s lažnim SMS-ovima nakon što je u srijedu uhićen Blaž Curić, vozač ministra Tomislava Tolušića. Ubrzo se ispostavilo da je Curić Brkićev kum.

Curića policija i Uskok sumnjiče da je Mamićevu falsifikatoru SMS-ova Franji Vargi dojavio da mu se sprema policijski pretres i da uništi dokaze.

Pojavila se i sumnja kako slučaj vodi upravo do Milijana Brkića te da je riječ o obračunu Plenkovića s Brkićem, koji se spominjao kao jedna od ključnih osoba u prosvjedu koji bi se u listopadu trebao održati u Vukovaru, a u suštini je usmjeren protiv vlade. 

Brkić je izjavio kako ne zna vodi li istraga prema njemu, a protiv njega su se počeli okretati neki HDZ-ovi ministri. 

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu