Horvatinčić cmolji na novom suđenju: "Izruguju mi se na društvenim mrežama"

Na Općinskom sudu u Šibeniku prije četiri dana je počelo već treće suđenje Tomi Horvatinčiću, poduzetniku koji je svojim gliserom 2011. usmrtio dvoje talijanskih nautičara, bračni par Salpietro.

"Nisam kriv"

Horvatinčić se izjasnio da nije kriv.

"Još jednom izražavam sućut za tragediju i pokušavam stupiti u kontakt s djecom poginulih roditelja i ublažiti gubitak. Nisam kriv", rekao je Horvatinčić.

Horvatinčićeva obrana će i dalje inzistirati na sinkopi.

Horvatinčić je rekao da ga se "sotonizira i izruguje na društvenim mrežama".

DORH: Bezobzirno je prekršio niz pomorskih propisa

Državna odvjetnica šibenskog Državnog odvjetništva Irena Senečić kazala je kako je Horvatinčićeva obrana neprihvatljiva.

"Okrivljeni nije pratio promet pri plovidbi, prekršio je niz pomorskih propisa i to bezobzirno, a posljedica njegova ponašanja je teška tragedija", istaknula je Senečić.

Ovaj put mu ne sudi Maja Šupe

Podsjetimo, treće suđenje počinje jer su prve dvije presude Tome Horvatinčiću srušene na Županijskom sudu u Zadru. U prvom suđenju sutkinja Maja Šupe je Horvatinčiću izrekla uvjetnu kaznu, a potom ga na drugom suđenju oslobodila u presudi koja je šokirala hrvatsku javnost. Naime, sutkinja Šupe povjerovala je u, najblaže rečeno, nekredibilnu Horvatinčićevu tvrdnju o sinkopi zbog kojeg je navodno bio u nesvjesnom stanju u trenutku sudara na moru.

Ovo je prvi put da Horvatinčiću neće suditi Maja Šupe. Naime, s obzirom na to da je Županijski sud u Zadru već dva puta srušio njezine presude, ovaj put će sudskim vijećem predsjedavati sudac Ivan Jurišić.

Upravo je tog suca Horvatinčićeva obrana htjela izuzeti od suđenja uz argument da mu supruga radi u šibenskom DORH-u. No, taj prijedlog Horvatinčićeve obrane je odbijen.

Horvatinčić je prije više od sedam godina, u kolovozu 2011. godine, usmrtio dvoje talijanskih nautičara kad je svojim gliserom gotovo prepolovio njihovu jedrilicu.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu