Hrvatski ultrakonzervativci, ozbiljno, traže da se krene s uhićenjima zombija

Stotinjak zombija prošetalo je Zagrebom, a dan poslije javili su se i iz udruge Vigilare.

Uz galeriju slika sa zombie-šetnje ulicama Zagreba na Facebook stranici ove ultrakonzervativne udruge, pitaju se namjerava li se uopće itko oglasiti, pa spominju izričito Pravobraniteljicu za djecu i DORH.

Štoviše, smatraju i kako bi nakon zagrebačkog eventa posla itekako trebali imati i – sudovi. “Namjerno i sustavno izlaganje djece vizualnom nasilju je nasilje nad djecom. Zbog ovog bi svaki roditelj trebao kazneno odgovarati”, kaže se u statusu.

KAKAV JE TO UM?!

Podsjetimo, Zombie Walk je događaj koji se po zapadnim zemljama počeo organizirati prije 12 godina, a sastoji se od toga da se gradom prošeću ljudi prerušeni i našminkani u zombije – oživljene mrtvace dobro poznate iz moderne popularne kulture. Zagrebačka šetnja, prva organizirana u Hrvatskoj, očito je jako uznemirila pravovjernike iz Vigilarea, koji, eto, zazivaju i reakciju represivnog državnog aparata.

“Kakvom umu ovo može biti zabava? Ovo nije nikakva šala, nego stvaranje novih nasilnika i bolesnika…”, završni je komentar iz udruge Vigilare na Zombie Walk.

Stvarno, nije nikakva šala kad se traži akcija DORH-a protiv nečeg što je, zapravo – karneval. Pendrekom na maškare? Zvuči stvarno kao poticanje stvaranja novih nasilnika i bolesnika…

Bili bi vam mnogo zahvalni da podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu