Đilas: MMF podržava ekonomsku politiku koja uništava Srbiju

Ekonomska politika Vlade Srbije koju više od pet godina podržava Međunarodni monetarni fond (MMF) potpuno uništava Srbiju, ocenio je jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas u pismu koje je dostavio šefu misije MMF-a za Srbiju Džejmsu Rufu.

Đilas je naveo da jedino što je u tom periodu urađeno jeste smanjivanje budžetskog deficita, ali na račun građana, a ne države.  

"Nikada niste reč progovorili o tome da je rast bruto domećeg proizvoda u Srbiji (BDP) u Srbiji prethodnih šest godina najmanji u regionu i Evropi. Nikada niste reč rekli na temu povećanja javnog duga Srbije sa 15 na 25 milijardi evra. Nikada niste javno saopštili da je smanjenje stope nezaposlenosti posledica promena načina računanja, kao i činjenice da godišnje preko 60.000 ljudi napusti Srbiju, niti ste postavili pitanje kako je moguće da u Srbiji zaposlenost raste tri puta brže od BDP-a", poručio je Đilas šefu misije MMF-a.  

Dodao da očekuje odgovor na pitanje da li predstavnici MMF-a znaju da su "ćutanjem o realnoj ekonomskoj situaciji s jedne i pohvalama pljačkaških privatizacija sa druge strane, postali saučesnici SNS-a i Aleksandra Vučića u ekonomskom uništavanju države Srbije".

Molimo vas da podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu