Kolinda: Nije se dobro koncentrirati na afere, to tjera ljude iz zemlje

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za Novu TV komentirala je aktualnu političku situaciju u zemlji. Kolinda smatra da koncentriranje na afere nije dobro jer, kako kaže, to ljude tjera iz zemlje.

Osim toga, Kolinda je prvi put komentirala aferu koja se veže za ime drugog čovjeka HDZ-a Milijana Brkića, a u jednom trenu napala je medije kojima je pokušala pojasniti što bi trebali raditi.

''Mislim da zapravo ova koncentracija na afere, koliko god one bile važne kao predmet istrage pravosudnih tijela u javnom prostoru, nije dobra i dalje utječe na iseljavanje stanovništva iz Hrvatske. Ako se osvrćete na SMS aferu, nakon povratka iz SAD-a razgovarala sam s onim ljudima s kojima mogu u okviru svojih ustavnih ovlasti, s premijerom, Jandrokovićem i zaključila da nema potrebe za mojom reakcijom'', rekla je predsjednica.

Nije željela direktno odgovoriti na pitanje je li joj Brkić prijatelj

Kolinda nije željela direktno odgovoriti na pitanje je li joj Milijan Brkić prijatelj. "Gospodin Milijan Brkić je osoba koju poznajem iz stranke i s kojim imam vrlo korektne odnose. Prijateljstvo je za mene sveta stvar i broj prijatelja koje imam su ljudi koji su bili sa mnom cijeli život i u dobru i u zlu. Gospodina Milijana Brkića sam upoznala kratko prije svoje kampanje za predsjedničke izbore", kaže Kolinda. Priznaje da joj je pomogao u kampanji, ali odmah dodaje da su joj i mnogi drugi pomogli.

Bili bi vam mnogo zahvalni da podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu