Objavljeni detalji smrti dječaka kod Karlovca. Građani napali HDZ i policiju

Strašna tragedija dogodila se u prigradskom naselju Karlovca Turnju.

Desetogodišnji dječak poginuo je kada je na njega naletio šleper zagrebačkih registracija. Iako su na mjesto tragedije brzo stigli i hitna i policija, dječaku nije bilo spasa. 

Šleper je na dječaka naletio na pješačkom prijelazu. Dječak se, kako smo doznali, nakon škole igrao s prijateljima.

"On je bio s grupom svojih prijatelja iz razreda, neki tu žive u susjedstvu. Išli su kod jednog prijatelja peći kestene. Vraćali su se kući. I tu na cesti, tu na pješačkom prijelazu...", kazala je Snježana Žunac, ravnateljice Osnovne škole Turanj koju je pohađao dječak. Išao je u četvrti razred.

Bijes na društvenim mrežama

Velika tuga obavila je ovo gradsko naselje, ali i cijeli grad Karlovac, čiji se građani opravdano pitaju koliko će se još tragedija morati dogoditi dok vlasti ne shvate da na prvom mjestu mora biti sigurnost građana, a onda sve ostalo.

Na društvenim mrežama istresaju se gorčina i bijes zbog toga što se ništa, ili vrlo malo toga, napravilo da D-1 konačno prestane uzimati ljudske živote. Građani za ovaj problem izravno prizivaju HDZ-ovu vlast.

"Ništa se nije poduzelo, ništa za tu D-1. Kuće se tresu od kamiona, svaki vikend je ludilo. Voze ko luđaci, gdje je protuzvučni zid, gdje je zaštita na mostovima do škole, nogostup do škole između dva mosta. Neka sjednu jedan petak “Kod Ciglara” da vide kako se tu vozi. Nažalost kasno je već", napisala je jedna žena.

"U više navrata se tražilo od župana i ravnatelja ŽUC-a da se napravi adekvatni prijelaz na tom dijelu. S odgovarajućom signalizacijom pa i ležećim policajcima ako treba. Odbili su. U proračunu nema novca, to ne spada pod županiju nego pod Grad i slično. Na žalost ni ova tragedija neće popraviti stanje. I sam sam roditelj, i vidim svako jutro kada sina pratim do pješačkog u školu na Baniji kako se vozi. Dva pješačka su kod crkve na Baniji i nitko ne staje djeci, dok ne zakoračim na cestu", piše muškarac.

"Godinama se govori o katastrofalnoj prometnoj situaciji na Turnju i nitko ništa ne poduzima. Čak su maknuti oni mini ležeći policajci. Sramite se. Vjerojatno bi jedna kamera spasila život, ali bitniji je WC", napisao je drugi.

Brojni stanovnici Turnja pišu kako su odavno tražili da se postave kamere za nadzor prometa i policijsku patrolu, ali da su dobili odgovor iz policije da je ovo "siguran dio ceste i da nije crna točka".

Gradonačelnik Mandić: Osjećam odgovornost

"Obzirom na ovaj tragičan događaj i pogibiju malog Marka, obitelji i prijateljima izražavam ljudsku, kršćansku sućut; znaju da smo s njima, na bilo koji način ako im možemo u ovom trenutku biti. (...) Gradska uprava je na mjesečnoj razini u kontaktu s Hrvatski cestama i tražimo rješenje po tom pitanju. Ne mogu govoriti u ime Hrvatskih cesta, ali brzinom realizacije svega toga što mi tražimo normalno da nismo zadovoljni. Na žalost, imamo situaciju da se dogodi ovakva tragedija i onda će vjerojatno svi sad postavljati pitanja zašto nije brže? Odgovornost osjećam i kao gradonačelnik i kao čovjek", izjavio je nakon tragedije gradonačelnik Damir Mandić.

Bili bi vam mnogo zahvalni da podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu