Sabor osam sati raspravljao o Kujundžiću, on pred kraj počeo napadati zastupnike

U Saboru je jučer nešto poslije 15 sati započela rasprava o nepovjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću čiji je odlazak tražila oporba. Kujundžića su prozvali najgorim ministrom u vladi. U sabornici je svog ministra zdravstva u početku rasprave, prije nego što je napustio sabornicu, branio premijer Andrej Plenković.

Početak rasprave obilježio je Plenkovićev napad na živozidaše koje je nazvao "malim miševima", te odgovor Ivana Pernara koji mu je uzvratio da ga podsjeća na "kralja štakora".

No sabor je šokirala Mostova Ivana Ninčević Lesandrić koja je kazala da je imala spontani pobačaj te da su joj u bolnici strugali maternicu pola sata na živo, bez anestezije. "Svezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo. Strugali su mi maternicu bez anestezije. To je bilo mojih najmučnijih 30 minuta u mom životu", rekla je u emotivnom istupu Ninčević Lesandrić.

Ostatak osmosatne rasprave odvijao se u sjeni tog istupa, sve dok pred njen kraj nije izbio sukob između Kujundžića i oporbe. Kujundžić je naime u završnom obraćanju počeo napadati oporbene zastupnike kojima je rekao da nemaju pojma o medicini, a oni su mu uzvratili da se vrati raditi u bolnici. U sve se uključio predsjedavajući Reiner kojem su se zastupnici opozicije požalili da ih Kujundžić vrijeđa, no on nije reagirao. Nekoliko minuta prije 23 sata označio je kraj zasjedanja.

O Kujundžićevoj smjeni glasat će se danas.

Bili bi vam zahvalni ako podrzite nas sajt otvaranjem oglasa ispod i na vrhu